Česká rošáda v brankovišti nepomohla, Arizona podlehla Anaheimu. Šustr a Hronek asistovali

Hokejový gólman Josef Kořenář vystřídal v NHL v desáté minutě v brance Arizony Karla Vejmelku za stavu 0:3 a inkasoval dvakrát při prohře 0:5 s Anaheimem. V dresu vítězů si připsal asistenci u úvodního gólu obránce Andrej Šustr. Z českých hráčů bodoval v pátečním programu ještě Filip Hronek, který přihrávkou nezabránil porážce Detroitu 2:5 s Ottawou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Karel Vejmelka

Český brankář Karel Vejmelka | Foto: James Carey Lauder | Zdroj: Reuters

Vejmelka, který zastavil v utkání šest střel, přepustil své místo Kořenářovi podruhé z posledních tří startů. Poprvé jej překonal Isaac Lundeström střelou pod vyrážečku z rychlého protiútoku, který založil Šustr.

Pastrňák připravil tři góly Bostonu a podílel se na demolici New Jersey 8:1, asistoval i Hertl a Gudas

Číst článek

Český obránce, jehož získal Anaheim na začátku března z listiny volných hráčů, bodoval v novém působišti poprvé a podruhé v sezoně, kterou začal v Tampě Bay. Šustr si oba body (1+1) připsal právě proti Coyotes.

Vejmelka neměl čisté svědomí u druhého gólu: střelu Geralda Mayhewa zpoza pravého kruhu dobře viděl, ale puk mu škrtl o lapačku a zapadl do branky. U třetí trefy se nestačil přemístit proti fintě Trevore Zegrase. Útočník Anaheimu nabral za brankou puk na čepel a rychlým manévrem jej poslal u pravé tyčky do sítě.

Vejmelka poté přenechal své místo Kořenářovi, který chytil 26 střel a inkasoval jen z hole Cama Fowlera a Lundeströma. Anaheim tak rázným způsobem ukončil sérii jedenácti proher.

Oba góly Detroitu vstřelil Lucas Raymond, který upravil skóre na 1:1 a v 54. minutě na 2:4. Ve druhém případě těžil z přehledu Hronka, který v levém kruhu naznačil střelu a poté mu přihrál před prázdnou branku.

Poslední slovo měl Mathieu Joseph, který při power play domácích zkompletoval hattrick. Útočník Ottawy vstřelil všechny tři branky v poslední třetině a zpříjemnil tak debut v NHL brankáři Madsi Sogaardovi, který kryl 27 z 29 střel.

NHL:

Buffalo - Nashville 4:3, Tampa Bay - Chicago 5:2, NY Rangers - NY Islanders 0:3, Edmonton - St. Louis 6:5 v prodl., Detroit - Ottawa 2:5, Seattle - Vegas 2:5, Arizona - Anaheim 0:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme