New York porazil Washington i potřetí a má postupový mečbol. Edmonton deklasoval Los Angeles

Hokejisté New Yorku Rangers vyhráli v prvním kole play-off NHL ve Washingtonu 3:1, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedno vítězství od postupu. V Západní konferenci začínaly všechny tři páteční zápasy za stavu 1:1. Vancouveru stačilo v Nashvillu dvanáct střel k vítězství 2:1. Colorado otočilo utkání s Winnipegem pěti góly ve třetí třetině z 1:2 na konečných 6:2. Edmonton ovládl v Los Angeles úvodní třetinu 3:0 a vyhrál 6:1.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rangers slaví třetí výhru nad Capitals. Fanoušky Washingtonu tím nepotěšili

Rangers slaví třetí výhru nad Capitals. Fanoušky Washingtonu tím nepotěšili | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ve Washingtonu otevřel skóre v šesté minutě domácí obránce John Carlson švihem zpoza mezikruží. Za 34 sekund ale odpověděl tečí Chris Kreider a v oslabení udeřil v čase 8:08 v přečíslení dva na jednoho Barclay Goodrow.

Zbývající gól Rangers vstřelil v závěru druhé třetiny Vincent Trocheck v přesilové hře.

Zbytek obstaral brankář hostů Igor Šesťorkin, který kryl 28 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Přesilovky Vancouveru

Vancouver vstřelil oba góly v přesilových hrách, ve kterých zajistili J.T. Miller a Brock Boeser týmu vedení 2:0. Nashville zdramatizoval zápas v 57. minutě, ve které se prosadil Luke Evangelista.

Více domácím nedovolil brankář Casey DeSmith, jenž od druhého zápasu série nahradil zraněného Thatchera Demka, a vychytal své první vítězství v play-off NHL.

Kanonáda Colorada

Winnipeg otočil v prostřední třetině skóre z 0:1 na 2:1, ale ve třetím dějství spustilo Colorado kanonádu. K obratu pomohly týmu i přesilové hry, ve kterých Nathan MacKinnon a Valerij Ničuškin překlopili skóre na 3:2.

Polovinu branek Avalanche připravil Casey Mittelstadt, první hvězda zápasu.

Lídři Draisaitl a McDavid 

Po dvou gólech Edmontonu vstřelili Leon Draisaitl a Zach Hyman, který v letošním play-off skóroval už šestkrát. Lídr Oilers Connor McDavid si připsal tři body (1+2) a týmu fungovaly i přesilové hry, ve kterých nasázel polovinu branek. I přes šest inkasovaných gólů vydržel v brance Los Angeles až do konce Cam Talbot, jemuž kryl záda David Rittich.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme