Když to nejde, je jedno s jakým soupeřem hrajete. Teď to na nás padlo, přiznává kouč hokejistů Litvínova

Bylo to velké překvapení 19. extraligového kola. Poslední Mladá Boleslav vyhrála nad v tabulce třetím Litvínovem jasně 5:0 a ukázala, že i s favoritem se dá hrát. Trenér poraženého týmu Karel Mlejnek přiznal, že jeho svěřenci momentálně nezažívají ideální období.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejistů Litvínova Karel Mlejnek

Trenér hokejistů Litvínova Karel Mlejnek | Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia

„Myslím si, že dominantní postavou v první polovině utkání byla naše střelecká nemohoucnost anebo brankář domácích Novotný. Bohužel jsme v rychlém sledu inkasovali po individuálních chybách tři góly. Jako tým ze třetího místa bychom měli mít na kotouči větší sebevědomí,“ naráží trenér Litvínova Karel Mlejnek na postavení svého týmu v tabulce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéry hokejistů Mladé Boleslavi a Litvínova po výhře Bruslařů 5:0

První třetina nerozhodla nic, v té druhé přišla smršť mladoboleslavských gólu. „Během snad sedmi minut jsme dali tři góly a to nám hodně zvedlo sebevědomí,“ říká asistent trenéra Mladé Boleslavi Václav Pletka.

Litvínovská ofenziva těžce zklamala. A to bylo zásadní právě pro domácí. „Pro nás bylo hodně důležité, že jsme dali první gól. Pokud inkasujete a nacházíte se tam, kde se nacházíte, tak vás to většinou kopne dolů,“ dodává Pletka.

„Teď to na nás padlo a je evidentní, že kromě jednoho mančaftu je jedno, kam přijedete. Kdyby tu na zimním stadionu byla nálepka jakéhokoliv týmu od druhého do posledního, tak je to naprosto jedno,“ přiznává litvínovský kouč Karel Mlejnek a naráží na zatím suverénní Pardubice.

Litvínov nevyužil možnosti dostat se znovu na druhé místo tabulky, Mladá Boleslav sice zůstává poslední, ale ukončila sérii šesti proher v řadě vítězstvím nad favoritem 5:0.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme