Pastrňák gólem a asistencí pomohl Bostonu k výhře nad Torontem, dvakrát bodoval i Hertl

David Pastrňák přispěl v NHL gólem a přihrávkou k výhře hokejistů Bostonu 4:3 v prodloužení nad Torontem. Vítězství podpořil asistencí Pavel Zacha. Lukáš Dostál neodvrátil třiceti zákroky prohru Anaheimu 1:2 na ledě New York Rangers, za které si připsal asistenci Filip Chytil. Tomáš Hertl pomohl dvěma přihrávkami k vítězství Vegas 7:3 nad San Jose. Na straně poražených inkasoval Vítek Vaněček sedmkrát ze 42 střel.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Michael Dwyer | Zdroj: Profimedia

Boston prohrával 0:1 a 1:2, přičemž poprvé vyrovnal v přesilové hře díky trefě Pastrňáka. Český útočník skóroval pošesté v sezoně ze své typické parkety v levém kruhu a zakončil kombinaci Pavla Zachy a Brada Marchanda.

Boston byl blízko výhře už v základní hrací době, ale Auston Matthews poslal zápas trefou v předposlední minutě do prodloužení. Hostující kanonýr se ale poté podepsal chybou i pod rozhodující akci. Při hře ve třech vystihl Pastrňák v útočném pásmu přihrávku Matthewse, naznačil střelu, ale přihrál Marchandovi. Kapitán Bostonu na první pokus neuspěl, ale z dorážky zařídil domácím bonusový bod.

V New Yorku platil bezbrankový stav až do 45. minuty, než překonal Dostála ranou z mezikruží Ryan Lindgren. Po Chytilově akci padl druhý gól. Český útočník mohl u pravé tyčky zakončovat, což očekával i Dostál a skokem chtěl zmařit šanci. Chytil se ale vydal k zadnímu mantinelu a přihrál Kaapo Kakkovi. Ten ještě vylepšil akci pasem na Williama Cuylleho a ten zakončil do prázdné branky.

Anaheim už jen zdramatizoval utkání v 53. minutě trefou Olena Zellwegera. Dostál byl za svůj výkon vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Hertl bodoval potřetí v řadě a během série vstřelil tři góly a na čtyři přihrál. Zkušený centr si proti svému bývalému klubu připsal obě přihrávky u branek Bretta Howdena, který zvyšoval v 17. minutě na 3:0 a v závěru stanovil konečnou podobu výsledku.

Při první gólové akci jej Hertl našel křížným pasem volného u pravé tyčky. Při druhé český útočník vybojoval u hrazení puk a rozjel akci, kterou zakončil Howden do prázdné branky.

Philadelphia zdolala Minnesotu 7:5 a zastavila sérii šesti porážek. Na výhře má největší podíl Sean Couturier, který nastřílel hattrick a přidal dvě asistence. Kapitán týmu otevřel skóre a zaokrouhlil tím počet bodů v NHL na 500. Zdatně mu sekundoval Travis Konecny (1+4). Naposledy získal pět bodů v zápase v barvách Flyers Jakub Voráček v říjnu 2018.

Winnipeg udržel i v osmém utkání stoprocentní bilanci, v Calgary vyhrál 5:3. Nerozhodný stav zlomil v 57. minutě Cole Perfetti. Florida prohrávala na ledě New Yorku Islanders už ve 12. minutě o tři góly, ale zvítězila 6:3. Na obratu obhájce Stanleyova poháru se podílel třemi body Matthew Tkachuk (2+1).

NHL:

Buffalo - Detroit 5:3, Philadelphia - Minnesota 7:5, Los Angeles - Utah 3:2, Boston - Toronto 4:3 v prodl., Montreal - St. Louis 5:2, Tampa Bay - Washington 3:0, New York Rangers - Anaheim 2:1, Calgary - Winnipeg 3:5, New York Islanders - Florida 3:6, Nashville - Columbus 4:3 v prodl., Dallas - Chicago, 4:2 Vancouver - Pittsburgh 4:3, Vegas - San Jose 7:3, Seattle - Carolina 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme