Do Finska vypravujeme letadlo s fanoušky, těší zájem o zápasy Ligy mistrů šéfa hokejového Třince Modera

Kromě nových pravidel, která mají udělat zápasy gólově bohatší a také atraktivnější, se v hokejové Lize mistrů zúžil počet účastníku z původních 32 na 24 týmů. A kluby také hrají více zápasů napříč Evropou. To vše jsou kroky, které vedení evropské soutěže dělá, aby zvýšilo její prestiž a atraktivitu. S atmosférou prestižních duelů jsou spokojení i trenér Vítkovic Miloš Holaň nebo sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince v zápase Ligy mistrů proti německému celku EHC Red Bull Mnichov

Hokejisté Třince v zápase Ligy mistrů proti německému celku EHC Red Bull Mnichov | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Na první dva domácí zápasy Vítkovic v Lize mistrů přišlo v obou duelech kolem pěti tisíc diváků, v Pardubicích bylo přes šest tisíc fanoušků a do Třince jich dorazilo zhruba tři tisíce pět set. Příznivci slezského týmu se navíc ve velkém chystají na blížící se zápasy ve Finsku proti Ilves Tampere a Lahti Pelicans.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si zástupce českých týmů v hokejové Lize mistrů, jak si pochvalují atmosféru zápasů

„Nyní na čtyřdenní trip do Finska je vyprodané letadlo s fanoušky. Na další výjezd do norského Stavangeru už je jen pár volných míst. Za obrovský zájem fanouškům moc děkujeme,“ těší se z diváckého zájmu o Ligu mistrů prezident hokejového Třince Ján Moder.

Zážitek pro všechny

Na trip do Finska se ve stejný termín chystají i Vítkovice, které si s Třincem ve dvou hracích dnech prohodí soupeře. Ostravané nalákali fanoušky hlavně předvedenou hrou, když vstoupili do soutěže dvěma výhrami.

„Je to zážitek pro trenéry i hráče střetnout se s takovými mužstvy. Nevím, kolik lidí si představovalo, že budeme mít tak úspěšný vstup do soutěže. V hodně fázích zápasů jsme hráli opravdu dobře. Na klucích vidím, že získali větší drajv, což je skvělé. Směrem k sezoně určitě roste sebevědomí, když se podaří porazit tak silné soupeře. Únava z těžkých tréninků už opadává,“ pochvaluje si trenér Vítkovic Miloš Holaň.

2:19

Srovnal bych to s týmy z první ligy, hodnotí hokejový útočník Ondráček netradiční angažmá v Rumunsku

Číst článek

Dalším velkým lákadlem, proč jít na zápasy Ligy mistrů, je konfrontace s elitními týmy z Finska, Švédska, Německa nebo Švýcarska. Sportovní ředitel Třince Jan Peterek připomíná, že soutěž nabídla kvalitní zápasy i v minulých letech.

„Semifinále s Jyväskylou bylo jedno z nejlepších utkání, co jsem viděl. Atmosféra, která tam nastala, tak ve mně navždy zůstane. Začali jsme otáčet vývoj zápasu, najednou jsme srovnali skóre a rozhodovalo se až při nájezdech. Bylo to úžasné a budu rád, když to zopakujeme. Soutěž si to zaslouží,“ vzpomíná na semifinále v roce 2018 Jan Peterek.

Tehdy se z postupu do finále radovalo finské Jyväskylä, Třinec bral bronz, což je v devítileté historii Ligy mistrů jeden z nejlepších českých výsledků. Lépe na tom byli jen hokejisté Sparty a Hradce Králové, kteří získali stříbrné medaile.      

Lukáš Kaleta, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme