Slavia - Kodaň 0:0. Sešívaní neproměnili šance, ve skupině získali sedmý bod

Fotbalisté Slavie propásli příležitost výrazně se přiblížit postupu do jarní fáze Evropské ligy. FC Kodaň sice doma výrazně přestříleli, ale nedokázali vstřelit gól. Po výsledku 0:0 mají v tabulce 7 bodů, Kodaň o dva méně.

Praha (Aktualizováno: 22:51 8. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia - FC Kodaň

Slavia - FC Kodaň | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Remízou skončil i druhý zápas skupiny C. Bordeaux se rozešlo se Zenitem Petrohrad smírně 1:1. Tabulku vede ruský tým s osmi body, Slavia má o bod méně. FC Kodaň má díky bezbrankové remíze v Edenu 5 bodů a hráči Girondins bodovali poprvé. 

ONLINE: Slavia - Kodaň 0:0

Číst článek

Slávisté potvrdili, že mají spolu s Chelsea nejlepší obranu celé soutěže. Ve čtyřech zápasech ve skupině inkasovali jediný gól a Kodani za obě utkání nepovolili ani jednu přímou střelu na branku.

Slávistický kouč Trpišovský nemohl nasadit ani jednoho ze tří hráčů zraněných v nedělním derby - Hušbauera, Coufala a Kúdelu. Do zahajovací jedenáctky místo nich naskočili obránci Frydrych s Delim a poprvé od doléčení záložník Sýkora. V dresu Kodaně stejně jako před 14 dny chyběl zraněný český zadák Lüftner, který si tak proti svému bývalému klubu nezahrál.

Podobně jako v prvním vzájemném zápase se na trávníku odehrával především boj. Pražané byli většinu času aktivnějším týmem, ale hrozili spíš jen střelami z dálky. V 11. minutě protáhl brankáře hostů Stoch, poté se Frydrychova tečovaná střela otřela o tyč.
V 37. minutě zasáhl jeden z hostujících hráčů Sýkoru ve vápně do hlavy, ale penalta se nepískala.

Když příště porazí Petrohrad Kodaň, Slavii bude stačit v Bordeaux k postupu remíza.

22:58 – 08. 11. 2018

8

Krátce nato si N'Doye málem srazil centr do vlastní sítě. Lídr dánské ligy byl téměř celý první poločas v ofenzivě neškodný, ve 44. minutě se ale uvolnil pravý obránce Ankersen a křížnou střelou jen těsně minul.

Slavia po pauze dál dobývala hostující branku, ale k šancím se nemohla dostat. V 70. minutě zahrávali Pražané po Bjellandově ruce přímý kop těsně zpoza vápna, Stochův pokus však Andersen vyrazil.

Kodaň rezignovala na ofenzivu a za oba zápasy se Slavií ani jednou nevystřelila mezi tyče. Domácí trenér v závěru posílil ofenzivu o Škodu s Balutou, ale lídr české ligy už výrazněji nezahrozil.

KONEC ZÁPASU | Sešívaní si v zápase s @F.C. København vytvořili více šancí, utkání ale nakonec končí bez gólů. #slakod

22:58 – 08. 11. 2018

8 30

4. kolo skupiny C fotbalové Evropské ligy:
Slavia Praha - FC Kodaň 0:0
Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare - Munukka, Antamo (všichni Fin.). ŽK: Ngadeu, Bořil - N'Doye. Diváci: 18.702.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme