‚Musíme být lepší.‘ Sparťané musí proti FCSB vyhrát, proti postupu je domácí remíza i rozpálená Bukurešť

Doma nezazářili a v Rumunsku se pokusí být mnohem lepší. Po pražské remíze 1:1 čeká fotbalisty Sparty v Bukurešti odveta 3. předkola Ligy mistrů s FCSB. Přímý přenos – společně se zápasem Slavie v Belgii – odvysílá Radiožurnál Sport. Domácí budou hrát na Stadionu Steaua, kde jsou ale jen v pronájmu.

Bukurešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Kaan Kairinen slaví se spoluhráči Ermalem Krasiqim a Martinem Vitíkem

Sparťan Kaan Kairinen slaví se spoluhráči Ermalem Krasiqim a Martinem Vitíkem | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: Profimedia

Kolem stadionu Steauy je rušný provoz. Moderní fotbalový stánek, otevřený v roce 2021, patří rumunskému ministerstvu obrany a jeho vchod zdobí dvě železná děla. FCSB je ale soukromý klub s ambiciózním majitelem Gigim Becalim.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z Bukurešti, kde fotbalisty Sparty čeká odveta 3. předkola Ligy mistrů

Sparťany čekají na hrací ploše o několik stupňů vyšší teploty, než která aktuálně panují v České republice. S tím by ale fotbalisté pražského klubu neměli mít problém.

„Výhodou je, že se hraje později. Teploty snad klesnou pod 30 stupňů a nebude takové horko. Je to pro oba týmy stejná podmínka, na to si musíme zvyknout,“ popisuje obránce Jaroslav Zelený.

I před důležitým zápasem mezi sparťanskými fotbalisty panuje dobrá atmosféra.

„Cítíme se velmi pozitivně. Poslední dobrý výsledek v lize nám pomohl a řekl bych, že nálada je dobrá a jsme plní energie,“ doufá finský záložník Kaan Kairinen.

„Musíme se koncentrovat na náš výkon, musíme být lepší a posunout se v mnoha ohledech. Doufám, že nám to bude stačit na výhru. V sobotním zápase na Bohemians jsem viděl několik dobrých výkonů a dokázali jsme se vrátit zpět po zklamání z prvního zápasu s FCSB,“ dodal trenér Letenských Lars Friis.

Sparta v případě postupu narazí v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů buď na švédské Malmö, nebo PAOK Soluň, poražený tým se utká o postup do hlavní fáze Evropské ligy s Lincem.

Odvetný souboj proti rumunskému mistrovi začíná ve 20.30 a stanice Radiožurnál Sport nabídne přímý přenos zápasu.

Mirko Vasić, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme