Loučení s Maradonou: ‚Nesmrtelný génius. Snad si jednou zahrajeme v nebi,’ truchlí Pelé i Ronaldo

Zpráva o smrti Diega Maradony zasáhla celý fotbalový svět. Argentinskou legendu, která v 60 letech podlehla infarktu, oplakávají nejen fanoušci, ale i slavné fotbalové osobnosti. Zármutek nad ztrátou mistra světa z roku 1986 vyjádřil neméně slavný Brazilec Pelé nebo aktuálně jeden z nejlepších fotbalistů Portugalec Cristiano Ronaldo.

Buenos Aires (Aktualizováno: 19:56 25. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvě fotbalové legendy bok po boku - Diego Maradona a Pelé.

Dvě fotbalové legendy bok po boku - Diego Maradona a Pelé. | Zdroj: Reuters

Po smrti muže, jenž má ve své vlasti status národního hrdiny, vyhlásil argentinský prezident Alberto Fernández třídenní státní smutek.

Diego Maradona zemřel. Mistrovi světa z roku 1986 selhalo srdce, Argentina vyhlásila státní smutek

Číst článek

Předčasný Maradonův odchod mrzí i brazilského konkurenta Pelého, jenž je spolu s s ním považován za nejlepšího fotbalistu všech dob.

„Smutná zpráva. Ztratil jsem skvělého přítele a svět ztratil legendu. Je třeba říct mnoho dalších věcí, ale prozatím – Bůh dej sílu tvé rodině. Doufám, že jednoho dne si spolu zahrajeme fotbal v nebi,“ uvedl osmdesátiletý Brazilec na sociálních sítích.

Neapol označila zprávu o Maradonově úmrtí jako zničující ránu pro klub i celé město. „Truchlíme. Cítíme se jako boxer po knokautu. Jsme v šoku,“ řekl mluvčí italského klubu Nicola Lombardo. Maradona v Neapoli působil v letech 1984–1991 a tým dovedl k prvním dvěma italským titulům v historii.

Diego je věčný

Smutná zpráva o Maradonově smrti pochopitelně zasáhla i současnou ikonu argentinských fotbalových fanoušků Lionela Messiho. Ten ve svém vzkazu na instagramu napsal, že „Diego je věčný“.

„Velmi smutný den pro všechny Argentince a pro celý fotbal. Opouští nás, ale neopouští, protože Diego je věčný. Zůstanou mi všechny krásné momenty, které jsem s ním prožil. Rád bych poslal kondolence jeho rodině a přátelům,“ vzkázala ikona Barcelony.

Nesmrtelný génius

S Maradonou se na sociálních sítích rozloučil i hvězdný portugalský útočník Cristiano Ronaldo. „Dnes jsem řekl sbohem příteli a svět řekl sbohem nesmrtelnému géniovi. Jeden z nejlepších hráčů všech dob, bezkonkurenční kouzelník. Odchází příliš brzy, ale zanechává po sobě nekonečný odkaz a díru, která nebude nikdy zaplněna. Odpočívej v pokoji. Nikdy na tebe nezapomeneme,“ napsal kanonýr Juventusu Turín.

Argentinský prezident Alberto Fernández v zemi vyhlásil třídenní státní smutek. „Vzal jsi nás na vrchol světa a přinesl nám nesmírnou radost. Byl jsi největší ze všech. Děkujeme, že jsi byl, Diego. Budeš nám chybět z celého srdce,“ napsal Fernández na twitteru.

Poctu vzdal míčovému kouzelníkovi také někdejší anglický reprezentant Gary Lineker, který proti Maradonovi hrál v proslulém čtvrtfinále MS 1986.

Reports from Argentina that Diego Armando Maradona has died. By some distance the best player of my generation and arguably the greatest of all time. After a blessed but troubled life, hopefully he’ll finally find some comfort in the hands of God. #RipDiego

17:34 – 25. 11. 2020

13585 160317

„Zdaleka nejlepší hráč mé generace a možná největší všech dob. Po požehnaném, ale utrápeném životě doufejme nakonec najde útěchu v rukou božích,“ uvedl Lineker na twitteru.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme