Kuchařky ze školních jídelen se na speciálním kurzu učí zdravě vařit
Kuchařky i učitelé chtějí změnit stravování ve školních jídelnách Pardubického kraje. Ekocetrum Paleta pro ně pořádá speciální kurz, kde si během šesti dní vyzkoušejí uvařit zdravé a vyvážené jídlo, sestavit jídelníček a také načerpají inspiraci, jak děti naučit jíst zeleninu.
Projektu Zdraví na talíři, který finančně podpořila Evropská unie, se účastní zástupci mateřských a základních škol.
„Tady se vzdělávají kuchařky v kuchyni. Nahoře se nám vzdělávají teďka vedoucí školních jídelen. Ti se dozvídají právě, jak otevřít školní jídelnu a jak ji pojmout trochu jinak, jako osvětové vzdělávací centrum, jak se hlavně nebát změn,“ vysvětluje organizátorka Lada Kalinová a dodává:
„Pro učitele máme sadu podzimních seminářů, kde se jim budeme také snažit říct, aby vzali jídelnu jako parťáka, využili ji pro praktickou výuku.“