V Královéhradeckém kraji se otevře 941 volebních místností. Přípravy na hlasování finišují

Ve 14 hodin se otevřou volební místnosti pro volby do Evropského parlamentu. V Královéhradeckém kraji může jít zhruba 450 tisíc lidí volit do 941 okrsků. Města, která jich mají hodně, jako například Náchod, je postupně zavážejí povinným vybavením už od středy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volební místnost

Volební místnost | Foto: Hana Ondryášová | Zdroj: Český rozhlas

Před volebním skladem v Náchodě se sešla sehraná dvojice Tomáš Kavan a Jiří Hrubý. Zavést a někde i postavit musí při každých volbách 25 okrsků. Na vleku už mají naložené stoly, které se budou rozvážet do volebních místností.

Silní muži nakládají volební urny a pak vše ostatní - vlajky, nástěnky, znaky, zástěny. Když je vše, co je potřeba, na vleku, zbývá zavřít vrata a jet do technických služeb, první volební místnosti na trase.

Přehrát

00:00 / 00:00

Při rozvozu volebních materiálů v Náchodě nechyběla reportérka Kristýna Štanderová

Tady se už vykládá - velká urna, malá přenosná urna, různé kancelářské potřeby, věci na zapečetění urny, na označení volební místnosti. Komise v tomto okrsku je početná, a tak se musí také přeorganizovat stoly a židle.

„Máte vlajku Evropské unie? Ne? Takže my dodáme vlajku Evropské unie a jenom upozorňuji, že na baráku při pohledu na budovu musí být nalevo vlajka česká.“

Dalších 24 okrsků zbývalo ještě vybavit. Naposledy se zaváží například ty v základních školách, kde se do poslední chvíle vyučuje.

Kristýna Štanderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme