Plány hokejového Kladna: rekonstrukce stadionu a návrat do extraligy

Hokejové Kladno je v rekonstrukci. Na zimním stadionu probíhají stavební práce, které mají zmodernizovat stařičký areál. Obměnou prochází i hráčský kádr Rytířů, který má vrátit do města extraligu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský zimní stadion prochází rekonstrukcí, ochozy už jsou bez sedaček

Kladenský zimní stadion prochází rekonstrukcí, ochozy už jsou bez sedaček | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Jsme kompletně v rekonstrukci. Teď je to složité období, kdy přesně nevíme, jakým způsobem sezona bude pokračovat. Je jasná vize vrátit se co nejrychleji zpátky do extraligy a podle toho se bude sestavovat mužstvo,“ říká sportovní manažer kladenských Rytířů Martin Vejvoda.

„V tuhle chvíli nejsou žádní hráči hotoví, ale stále probíhají jednání,“ dodává Vejvoda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aby lidi chodili na hokej, o to se musí zasloužit hráči, říká ředitel Sportovních areálů města Kladna Lukáš Kubica

Příprava nově poskládaného týmu začne už příští týden a hráči s realizačním týmem se budou muset vyrovnat s tím, že letos nebudou mít v domácí hale úplně ideální prostředí pro trénink. Začala totiž dlouho plánovaná rekonstrukce zimního stadionu.

„V letní přípravě se plocha využívala pro tréninky. Přestavba trochu ovlivňuje některé kabiny u mládeže, ale v letní přípravě to nebude problém. Ten nastane, až začne příprava na ledě, kdy nějakou dobu bude k dispozici jenom vedlejší plochu,“ říká k pracím na kladenském stadionu Martin Vejvoda.

Problém s ledem bezesporu nastane. Trénovat zde totiž nebude chtít jen tým dospělých, ale také všechny mládežnické výběry, kterých je v Kladně čtyřiadvacet.

Podle Lukáše Kubici ředitele Sportovních areálů města Kladna, tedy provozovatele stadionu, by ale stavební práce neměly do přípravy žádného z týmů výrazně zasáhnout

Sestup Rytířů z extraligy rekonstrukci kladenského zimního stadionu neovlivnil

Číst článek

„Praxe je taková, že někdy v půlce července se najíždí první ledová plocha a začátkem srpna druhá. Možná se tyto termíny o 14 dní posunou, ale stále se budeme pohybovat v červenci a srpnu,“ prozrazuje ředitel Sportovních areálů města Kladna.

„Uděláme všechno pro to, aby mohli začít co nejdříve trénovat a dostat sem extraligu nazpátek,“ přeje si Lukáš Kubica, který už se těší, až bude první část rekonstrukce stadionu dokončena.

Dobře ale ví, že kladenský fanoušek je velmi náročný a jen kvůli modernizaci si do hlediště více diváků cestu nenajde.

„Nemyslím si, že když vytvoříme hezké prostředí, že sem lidi budou chodit jenom kvůli tomu. Nejdříve kluci musí ukázat, že si zaslouží, aby na ně lidi chodili. Bohužel v letošním roce se jim to moc nedařilo,“ říká zklamaně Lukáš Kubica.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme