Seriálové tipy: na co se dívat vedle Koruny? Zkuste tři série nominované na Zlaté glóby

Nominace na Zlaté glóby vyzdvihují filmová i televizní díla. Nejvíce letošních nominací, konkrétně šest, v kategorii televizního seriálu má Koruna, seriál z prostředí britské královské rodiny. Ten čeští diváci sledují na Netflixu. Má už čtyři řady a 40 dílů. Následující tipy Radiožurnálu upozorní na tři další seriálová díla, která se dohromady dočkala osmi nominací.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Kidman a Hugh Grant v hlavních rolích seriálu Mělas to vědět

Nicole Kidman a Hugh Grant v hlavních rolích seriálu Mělas to vědět | Zdroj: HBO Europe

Mělas to vědět

Nicole Kidmanová a Hugh Grant jsou hlavními hvězdami seriálu Mělas to vědět Davida E. Kelleyho. I díky nim má seriál hned čtyři nominace na Zlaté glóby. Šestidílný seriál vypráví o rodině, jejíž vzájemná důvěra se zcela rozpadne po obvinění z vraždy a nevěry. Seriál natočila režisérka a producentka Susanne Bierová (Rodinné záležitosti, Bratři, Po svatbě) podle scénáře hlavního showrunnera Davida E. Kelleyho, známého například díky seriálu Sedmilhářky.

Seriál můžete vidět na HBO GO.

Letuška na hraně thrilleru a komedie

Osmidílná Letuška mísí komedii a thriller. Hlavní hrdinku, alkoholičku a letušku Cassie, zosobnila Kaley Cuocová, herečka známá i českým divákům z populárního seriálu Teorie velkého třesku. Upovídaná a suverénní letuška Cassandra Bowdenová žije nevázaný single život v New Yorku. Při letu do Thajska se seznámí s ruským milionářem Sokolovem a stráví s ním hodně divokou noc v Bangkoku. Ráno se ovšem probudí vedle jeho zkrvavené mrtvoly. Z místa činu zmateně uteče, ale před svojí minulostí utéct nedokáže.

Letušku sledujte zde.

Sekerka o přistěhovalcích v Británii

Sekerka je spíš cyklus pěti filmů než seriál. Ale nominaci má právě v seriálové kategorii. Steve McQueen, tvůrce mezinárodně proslavený především oscarovým dramatem 12 let v řetězech, v novince nazvané podle písně Boba Marleyho Small Axe vypráví příběhy ze života afrokaribské komunity ve Velké Británii. Hrdiny dějově nepropojených snímků jsou často skutečné historické osobnosti, ale i sám režisér, který může velmi snadno připomenout hrdinu posledního filmu Education vyprávějícího o chlapci nespravedlivě zařazeném do zvláštní školy.

Sekerku najdete tady.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme