Kvitová neztratila na Australian Open set ani proti Bartyové a zahraje si semifinále

Petra Kvitová si na Australian Open zahraje semifinále. Mezi nejlepší čtyři se šestá hráčka světa dostala po vítězství 6:1 a 6:4 nad domácí Ashleigh Bartyovou.

Melbourne (Aktualizováno: 11:08 22. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje z postupu do semifinále Australian Open.

Petra Kvitová. | Foto: Kin Cheung | Zdroj: ČTK/AP

Kvitová se do grandslamového semifinále probojovala poprvé od vítězného Wimbledonu v roce 2014. Na Australian Open si Kvitová zahrála mezi nejlepšími čtyřmi naposledy v roce 2012, tehdy ji o postup do finále připravila Maria Šarapovová.

Strýcová s Vondroušovou prošly na Australian Open do semifinále čtyřhry, světové jedničky končí

Číst článek

Kvitová zatím procházela pavoukem australského grandslamu suverénně a v prvních čtyřech kolech neztratila ani set. Výborně vstoupila i do zápasu s domácí Bartyovou, když hned při první příležitosti vzala soupeřce podání.

Nakonec dovolila skvěle hrající Češka v prvním setu soupeřce zisk jediného gamu a po necelé půlhodině vyhrála 6:1.

Ve druhé sadě se hra přece jen trochu vyrovnala. Češce začínaly přibývat nevynucené chyby, Australanka se zase zlepšila a držela si podání. Kvitová pak musela dokonce odvracet dva brejkboly, ale v obou případech kritický moment ustála.

Naopak za stavu 4:4 Bartyová neudržela vlastní servis, a Kvitová tak mohla v následujícím gemu dopodávat k zisku druhé sady v poměru 6:4.

V souboji o finále se Kvitová utká s Američankou Danielle Collinsovou, která vyřadila Rusku Anastasii Pavljučenkovovou. Dosud se Kvitová s Collinsovou utkala jednou, a to na letošním turnaji v Brisbane, kde Češka udolala Američanku po více než třech hodinách ve třech setech. V žebříčku WTA patří Collinsové 35. místo.

Po Australian Open se může Kvitová poprvé v kariéře stát vládkyní žebříčku WTA. Její úterní postup znamená, že z první příčky určitě spadne Rumunka Simona Halepová. Kvitové může k posunu na vrchol stačit i účast v semifinále, ale bude záležet na vývoji ve druhé polovině pavouka. Vedle Karolíny Plíškové se mohou stát jedničkou také Japonka Naomi Ósakaová a Ukrajinka Elina Svitolinová.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (8-ČR) - Bartyová (15-Austr.) 6:1, 6:4.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsitsipas (14-Řec.) - Bautista (22-Šp.) 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (7:2).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme