Strýcová s Vondroušovou prošly na Australian Open do semifinále čtyřhry, světové jedničky končí

Nejvýše nasazený pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vypadl na tenisovém Australian Open ve čtvrtfinále. České tenistky prohrály ve dvou tie-breacích s australsko-čínským párem Samantha Stosurová, Čang Šuaj. Do semifinále naopak postoupily Markéta Vondroušová s Barborou Strýcovou, které porazily dvakrát 6:4 turnajové pětky Andreju Klepačovou a Mariu José Martínezovou.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na letošním Australian Open

Barbora Strýcová. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Dvojnásobné grandslamové šampionky z uplynulé sezony Krejčíková a Siniaková ani v jedné sadě neudržely náskok. V té úvodní vedly 5:3, ale při podání Krejčíkové ji v desáté hře nedotáhly do konce a zkrácenou hru ztratily. Obdobný průběh měla i druhá sada, v níž elitní český pár odskočil na 5:3, ale vzápětí ztratil podání Siniakové. Češky měly ještě za stavu 5:4 dva setboly na returnu, ani jeden z nich však neproměnily a tie-break znovu prohrály.

Češi na Australian Open? Za posledních 20 let nehráli v Melbourne ani jedno finále

Číst článek

Na úvodním grandslamu sezony tak nedojde na ryze české semifinále. S přemožitelkami Krejčíkové se Siniakovou se nyní utká narychlo složený pár Vondroušová, Strýcová, který vyřadil další nasazené tenistky. Tentokrát to byla slovinsko-španělská dvojice Klepačová, Martínezová.

Po vyřazení obhájce titulu Federera zvládl další zápas čtrnáctý nasazený Tsitsipas. Dvacetiletý Řek porazil 7:5, 4:6, 6:4 a 7:6 Španěla Roberta Bautistu a poprvé v kariéře postoupil do semifinále grandslamu. Dosud bylo jeho grandslamovým maximem osmifinále loňského Wimbledonu. Může ho čekat druhý nasazený Španěl Rafael Nadal, který ale má své čtvrtfinále s Američanem Francesem Tiafoem ještě před sebou.

To je dvojka panečku:) @Barbora Strycova a Markéta Vondroušová jsou v semifinále deblu #AusOpen

04:13 – 22. 01. 2019

31

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):

Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Stosurová, Čang Šuaj (Austr./Čína) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), Strýcová, Vondroušová (ČR) - Klepačová, Martínezová (5-Slovin./Šp.) 6:4, 6:4.

Junioři:
Dvouhra - 2. kolo:
Lehečka (ČR) - Wendelken (Brit.) 6:2, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme