Olympiáda bude náplast za Roland Garros. Ruka byla po sundání dlahy jako hůlčička, říká Muchová

Když tenistce Karolíně Muchové lékaři sundali dlahu po operaci zápěstí, přála si, aby ji zase vrátili zpátky. Bála se, že je ruka příliš slabá. Teď už s ní zase po dlouhé době může hrát zápasy.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová opustila letos Wimbledon už po prvním kole

Karolína Muchová opustila letos Wimbledon už po prvním kole | Foto: Toby Melville/File Photo | Zdroj: Reuters

Tenistka Karolína Muchová se snaží o návrat do světové špičky po dlouhém zranění. Po brzkém vyřazení ve Wimbledonu vyhlíží velké turnaje ve zbytku sezóny a věří, že se na ně stihne dobře připravit. Těší se na olympijské hry a v závěru roku by ráda pomohla českému týmu na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Karolína Muchová o svém návratu k tenisu po zranění

Svůj pobyt ve Wimbledonu by si zřejmě představovala jinak, jak sama přiznala. Tak dobrou soupeřku, jakou byla v úvodu turnaje Španělka Paula Badosaová, by si přála mít v pavouku až později. Ale i tak byla ráda, že aspoň kousek travnaté sezony stihla, jelikož to v plánu původně vůbec nebylo. 

Popravdě jsem nepočítala s tím, že se stihnu vrátit na Wimbledon, nebylo to úplně v plánech ani podle doktorů,“ přiznává Muchová, která si na grandslamu zahrála poprvé od semifinále US Open, tam už hrála zraněná a potíže se zápěstím ji pak připravily o zbytek sezony včetně Turnaje mistryň i finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové.

Nestihla ani Australian Open na začátku roku, a když už to pak vypadalo, že se blíží návrat, problémy se ještě zhoršily. Ruku ji dával dohromady uznávaný chirurg Radek Kebrle, který pomáhal i dalším tenistkám, a operoval třeba Petru Kvitovou. Některé věci se Muchová snažila ovlivnit sama. 

Poloviční ruka

„Na začátku to byl třeba jen dobrý spánek, dobré jídlo, aby se to hojilo rychleji. Když mě po deseti týdnech vystřihli z dlahy, začali jsme hned cvičit. Bylo povzbuzující vidět, že i když byla ruka na začátku strašně slaboučká, rychle se to lepšilo,“ přiznala Muchová, že se i lekla, když zjistila, jak je ruka slabá. 

„Měla jsem poloviční ruku. Ne, že bych měla úplně silné ruce, ale fakt to byla taková hůlčička, že jsem napřed chtěla dlahu zpátky. Měla jsem strach s ní pohnout, trvalo, než jsem jí vůbec rozhýbala,“ vrací se Muchová ke složitému období a vyhlíží to lepší.

Ještě do US Open jí budou padat body, ale pak už je zase může sbírat a vrátit se do elitní desítky, kam ještě před necelým rokem patřila. A uspět chce i na olympijských hrách v Paříži, byť to bude se změnami povrchu náročnější. 

„Těším se, bude to náplast za Roland Garros. Budu v areálu, na který mám hezké vzpomínky. A olympiáda je něco, co jsem ještě nikdy nezažila, takže se na to těším moc,“ těší se Muchová do areálu v Paříži, ve kterém loni dosáhla na finále, a ve kterém letos na grandslamu startovat nemohla. V olympijském turnaji se představí ve dvouhře a v deblu ve dvojici s Markétou Vondroušovou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme