Vondroušová vstoupila do US Open vítězně, dál se probojovaly i Nosková s Bouzkovou

Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová na úvod US Open nezaváhala. Turnajová devítka v úterý porazila v 1. kole korejskou soupeřku z kvalifikace Han Na-le za 62 minut 6:3, 6:0. Postoupily také Marie Bouzková, která vyřadila domácí držitelku divoké karty Ashlyn Kruegerovou 7:5, 6:4. Osmnáctiletá Linda Nosková si poradila s další Američankou Madison Brengleovou poměrem 6:2, 6:1.

New York (Aktualizováno: 21:12 29. 8. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Profimedia

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová se vrátila na newyorský beton po dvou letech, vloni na turnaji chyběla kvůli rekonvalescenci po operaci zápěstí. V úvodu utkání proti 241. hráčce světa Han Na-le sice ztratila dvakrát servis, díky čtyřem brejkům ale získala první sadu za 35 minut.

Po prvním setu to ze mě spadlo a začala jsem hrát svoji hru, hodnotí Muchová postup do 2. kola US Open

Číst článek

Ve druhém setu už favorizovaná Vondroušová nedala soupeřce šanci a nadělila jí "kanára". Duel uzavřela třetím využitým mečbolem. Ve druhém kole vyzve Italku Martinu Trevisanovou, nebo Julii Putincevovou z Kazachstánu. Nejdále se zatím ve Flushing Meadows dostala do osmifinále v roce 2018.

Turnajová jednatřicítka Bouzková prošla do 2. kola podruhé za sebou a vyrovnala si v New Yorku dosavadní maximum. O jeho vylepšení se utká s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu Bouzková nezačala duel s Kruegerovou dobře a prohrávala 1:4. Vzápětí ale vyhrála dalších šest ze sedmi her a získala i první set.

Ve druhé sadě sice Češka přišla o výhodu brejku, v devátém gamu ale získala servis 120. hráčky světa znovu a pak při svém podání využila druhý mečbol.

Premiéra pro Noskovou

Nosková postoupila na US Open do 2. kola poprvé a vyrovnala si grandslamové maximum. Dosud prošla do stejné fáze letos na Roland Garros.

O patnáct let starší Brengleové sebrala šest ze sedmi servisů a utkání vyhrála za 53 minut. Soupeřku přehrála v počtu vítězných míčů poměrem 34:5. Její další soupeřkou bude turnajová pětka a úřadující finalistka Uns Džábirová z Tuniska.

Postoupila také nasazená pětadvacítka Karolína Plíšková, která vyřadila Rumunku Elenu-Gabrielu Ruseovou 6:1, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme