Nosková se potřetí v kariéře probojovala do finále, o titul zabojuje v mexickém Monterrey

Tenistka Linda Nosková si v Monterrey zahraje o první titul na okruhu WTA. V semifinále mexického turnaje porazila devatenáctiletá česká hráčka druhou nasazenou Američanku Emmu Navarrovou 7:6, 7:5. Poslední soupeřkou turnajové trojky v generálce na US Open bude 57. hráčka světového žebříčku Novozélanďanka Lulu Sunová, kterou čeká první finále v kariéře.

Monterrey (Mexiko) (Aktualizováno: 8:08 24. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková

Linda Nosková | Zdroj: Profimedia

Nosková dvakrát usilovala neúspěšně o titul v loňské sezoně. V Adelaide podlehla ve finále Bělorusce Aryně Sabalenkové a v Praze prohrála s Japonkou Nao Hibinovou.

Nosková porazila v pátek světovou třináctku Navarrovou za rovné dvě hodiny a poosmé v kariéře zvítězila nad soupeřkou z Top 20. „Obě jsme hrály výborně. Nedala mi jediný míček zadarmo. Věděla jsem, že to bude dřina a přesně tak to bylo,“ uvedla 35. hráčka žebříčku WTA.

O čtyři roky starší Sunová letos překvapila postupem do čtvrtfinále Wimbledonu, kde startovala teprve podruhé v hlavní grandslamové soutěži. Před turnajem v Clevelandu bylo jejím nejlepším výsledkem na okruhu WTA čtvrtfinále. Do finále se dostala po vítězství nad třetí nasazenou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou 7:5, 3:6, 7:6.

Nosková dvakrát usilovala neúspěšně o titul v loňské sezoně. V Adelaide podlehla ve finále Bělorusce Aryně Sabalenkové a v Praze prohrála s Japonkou Nao Hibinovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme