Nebylo to ono. Ve Wimbledonu jsem hrála agresivněji, hodnotí Plíšková svůj konec na US Open

Tenisové US Open v New Yorku bude mít novou grandslamovou šampionku, ale Karolína Plíšková jí nebude. Nejlepší česká singlistka šanci ztratila ve čtvrtfinálovém duelu a Marii Sakkariové z Řecka podlehla dvakrát 4:6.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Maria Sakkariová kroutila hlavou, jak utkání zvládla. Karolína Plíšková je podle ní zřejmě nejlépe servírující tenistkou na okruhu, vždyť i na turnaji dlouho výtečně servírovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si tenistku Karolínu Plíškovou, jak hodnotí letošní US Open

Jenže tentokrát bylo podání velkou zbraní řecké tenistky, v prvním setu povolila Plíškové na příjmu jen dva body. V celém utkání nemusela odvracet ani jeden brejkbol.

„Tím, že jsem byla výš nasazená, tak si myslím, že tam hrála uvolněněji, což bylo vidět. Zrychlila servis, bekhend má nepříjemný, celkově zrychlila. Ale jí se celkově letos daří, tak se cítí na kurtu dobře,“ vyzdvihla Plíšková současnou formu řecké soupeřky a přiznala, že ona sama se tak dobře, třeba ve srovnání s nedávným Wimbledonem, kde došla až do finále, necítila.

„Nebylo to úplně ono, když to srovnám s Wimbledonem, kde jsem hrála agresivněji. Dva tři roky mi to tady úplně nesedí, od té doby, co jsem tu hrála finále. Přijde mi, že se to zrychluje a já nemám čas na svoji hru a údery. Nebylo to to pravé. Na Wimbledonu jsem i výborně returnovala a to se mi nedařilo,“ podotkla česká hráčka.

Karolína Plíšková tak ztratila šanci bojovat v New Yorku o grandslamový titul, ze kterého se bude poprvé v kariéře radovat některá ze semifinalistek.

Buď to bude přemožitelka české tenistky Maria Sakkariová, některá z náctiletých senzací Britka Emma Radukanová či Kanaďanka Leylah Fernandezová, nebo žebříčková favoritka, turnajová dvojka Běloruska Aryna Sabalenková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme