Krejčíková se Siniakovou prohrály v úvodu Turnaje mistryň. Soupeřky je udolaly v super tie-breaku

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vstoupily do tenisového Turnaje mistryň v mexickém Cancúnu porážkou. Loňské finalistky a nasazené čtyřky odvrátily v prvním utkání ve skupině Mahahual proti německo-ruské dvojici Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová tři mečboly, ale nakonec prohrály 3:6, 7:6, 5:10. Vítězky soutěže z roku 2021 si zkomplikovaly boj o postup do semifinále.

Cancún Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krejčíková se Siniakovou zahájily tenisový Turnaj mistryň porážkou

Krejčíková se Siniakovou zahájily tenisový Turnaj mistryň porážkou | Foto: USA TODAY Network | Zdroj: Profimedia

Sedmadvacetileté Češky prohrály zahajovací duel Turnaje mistryň poprvé. Neuspěly po předchozích čtyřech triumfech. Vítězky letošního Australian Open sice zápas zdramatizovaly poté, co prohrávaly ve druhém setu 2:5, a vynutily si super tie-break, v něm už ale neuspěly.

V základní skupině je čekají ještě duely s americkou dvojicí Cori Gauffová, Jessica Pegulaová a kanadsko-novozélandským párem Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová. Do semifinále postoupí dvě dvojice.

Pěkné místo na dovolenou, ale na Turnaj mistryň nevím, říká deblistka Siniaková o mexickém Cancúnu

Číst článek

Sedmadvacetileté Češky nezahájily utkání dobře. Ve čtvrtém gamu přišly poprvé o servis, a přestože po brejku snížily na 3:4, Siegemundová se Zvonarevovou prolomily vzápětí jejich podání znovu a získaly po sedmatřiceti minutách první set.

Ani ve druhé sadě to dlouho nevypadalo, že by se Krejčíková se Siniakovou dostaly do tempa. Po dvou ztracených servisech prohrávaly už 2:5.

Češky ale duel nevzdaly, nedovolily soupeřkám ani jeden mečbol a srovnaly. Podobně si vedly i po ztrátě jedenáctého gamu a vynutily si zkrácenou hru.

V ní se už Siegemundová se Zvonarevovou k mečbolům dostaly. Za stavu 6:4 měly dvě možnosti na ukončení zápasu, Krejčíková se Siniakovou ale znovu zabojovaly, získaly čtyři míčky po sobě a vynutily si super tie-break.

Také v něm ale Češky nezachytily úvod a brzy prohrávaly 0:4 a 1:6. Za stavu 4:9 sice odvrátily třetí mečbol, ten další už ale turnajové šestky Siegemundová se Zvonarevovou využily.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme