‚Majkl, Majky, Majklíček.‘ Softbalistům pomohli do čtvrtfinále i Holobrádkovi skautští kamarádi

Čeští softbalisté zvládli dramatický zápas s Kubou a po výhře 5:4 postoupili do čtvrtfinále domácího mistrovství světa. V napínavém závěru utkání pomohlo národnímu týmu k rozhodujícímu homerunu Marka Malého možná také fandění skautů a kamarádů nadhazovače Michala Holobrádka.

Havlíčkův Brod (Aktualizováno: 11:11 22. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jsme skautské uskupení Roverský odbor. A vlastně i fanklub, my ho totiž milujeme,“ vyznala se pro Radiožurnál fanynka Ivana Martinková, skautskou přezdívkou Ifanka. Nad hlavou držela po celý zápas transparent plný srdíček s nápisem „Majkl“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští softbalisté zvládli dramatický zápas s Kubou a postoupili do čtvrtfinále domácího MS. V napínavém závěru utkání pomohlo národnímu týmu možná také fandění skautů a kamarádů nadhazovače Michala Holobrádka. Více v reportáži Jana Kodeta

„V softbalu mu říkají Majky, ale my mu říkáme Majkl. A já mu říkám Majklíček,“ vysvětlila Ifanka, jak junáci oslovují českého nadhazovače. Každý Holobrádkův nadhoz je pro skautku prý neskutečným adrenalinem.

„Projede mnou povzbuzující energie a musím si stoupnout a do toho skákat. Je to pro mě takový vzrušující moment,“ popsala své pocity se smíchem fanynka klíčového muže českého týmu.

Skaut zvaný Šmudla měl na transparentu další Holobrádkovu přezdívku. „Já tady mám Holobrejdyk. Majkl jezdí každé léto házet do Ameriky a tam ho vždycky vyvolávají jako Majkl Holobrejdyk,“ vysvětlil Šmudla.

Malý poslal homerunem české softbalisty do čtvrtfinále domácího mistrovství světa

Číst článek

Nadhazovač Michal Holobrádek o svých skautských kamarádech mezi fanoušky věděl.

„Byli jsme v kontaktu, viděl jsem transparenty, ale abych se přiznal, tak během zápasu jsem je vůbec nenašel. Až pak když jsme obíhali vítězné kolečko, tak jsem si jich všimnul,“ řekl český nadhazovač číslo jedna.

Skutečnou vlnu euforie mezi všemi českými příznivci ale vyvolal homerun Marka Malého ze závěrečné směny. Díky jeho trefě za plot totiž Češi otočili nepříznivý stav a po výhře 5:4 postoupili do čtvrtfinále.

„Věřil jsem té sedmé pálce, že to prostě dáme. A přišlo to. Věřil jsem, že ten jeden bod nějak dotlačíme a pak přidáme ještě další,“ líčil šťastný český pálkař.

Soupeřem českého týmu bude v pátečním čtvrtfinále mistrovství světa Kanada. Zápas začne v Praze v 19.30.

Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme