České pozemkářky vybojovaly na halovém mistrovství světa bronz, domácí Jihoafričanky porazily 3:1

České pozemní hokejistky získaly na halovém mistrovství světa v Pretorii podruhé v historii medaili. V dnešním utkání o třetí místo porazily 3:1 výběr domácí Jihoafrické republiky a navázaly na bronz z roku 2015.

Pretoria (Aktualizováno: 19:10 11. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Laciná a Adéla Lehovcová (vpravo) během halového mistrovství světa v pozemním hokeji v roce 2018

Kateřina Laciná a Adéla Lehovcová (vpravo) během halového mistrovství světa v pozemním hokeji v roce 2018 | Foto: Michael Hundt / Matthias Koch | Zdroj: Profimedia

O výhře českého týmu rozhodla úvodními dvěma góly Adéla Lehovcová, která se prosadila z trestných rohů. Třetí zásah přidala Anna Kolářová. Domácím se i díky výkonu brankářky Barbory Čechákové podařilo už jen snížit.

V pozemním hokeji je mistrní světa i olympijskou vítězkou. Teď se Nizozemka de Melo věnuje pokeru

Číst článek

Výběr trenéra Garetha Grundieho k utkání o třetí místo odsoudilo dnešní nevydařené semifinále, ve kterém podlehl 0:1 Rakousku. O české porážce po opatrném průběhu rozhodla penalta Marianne Pultarové pět minut před koncem.

Vyrovnání nepřinesla následná převaha ani dva trestné rohy. „Když vám odpískají z mého pohledu spornou penaltu, je těžké se vzchopit. Do poslední chvíle jsme si dokázaly vytvořit šance, ale bohužel nám to tam nepadalo,“ uvedla v tiskové zprávě útočnice Nikol Babická.

V utkání o třetí místo si však Češky spravily náladu a vybojovaly druhou medaili v historii halových šampionátů. Bronz získaly i v roce 2015, kdy u toho byla polovina současného týmu. O třetí místo si Češky zahrály i na prvním halovém mistrovství v roce 2003.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme