‚Už jsem zpět v práci.‘ Motocyklový jezdec Podmol se po zranění a operaci vrací k závodění

Motocyklový jezdec Libor Podmol se po lednovém zranění na Rallye Dakar, kde mu po pádu hned v první etapě praskl hrudní obratel a zlomil si tři žebra, vrátil k freestyle motokrosu. O víkendu se ve Vídni představil v exhibiční show Masters of Dirt a s dakarským speciálem skočil salto.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libor Podmol v cíli prologu na letošním ročníku rallye Dakar

Libor Podmol v cíli prologu na letošním ročníku rallye Dakar | Zdroj: Reuters

„Zdravotně to ještě není na sto procent, ale už jsem zpět v práci,“ uvedl Podmol v tiskové zprávě.

‚Zase mě ta bába s kosou pošimrala na zádech.‘ Podmol vypráví o Dakaru, smrti a příjemném snu

Číst článek

V minulých týdnech se vedle léčení lednového zranění zaměřil i na starší „bolístky“. Z levé nohy si nechal vyndat všechny kovové předměty po předchozích lékařských zákrocích.

„Operace byla divoká, šrouby se musely odvrtávat, a dokonce se prý zlomil vrták, který se rozletěl se po sále. Nakonec se vše perfektně zvládlo. Čtrnáct dní jsem kulhal a teď jsem nějaké čtyři týdny v tréninku,“ řekl bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu.

Vzpomínky na Dakar

V Rakousku v minulých dnech nechtěl chybět i proto, že show Masters of Dirt letos slaví dvacet let. Představil se na ní jako speciální host – když vjel do arény, na velké obrazovce běželo jeho video z Dakaru.

„Pak jsem vyšvihl rovný skok, salto a salto s trikem, což lidi nikde na světě ještě neviděli na dakarském speciálu. Sklidil potlesk a jel zas do depa,“ pousmál se Podmol.

Nyní trénuje ve Francii a v sobotu se představí v Mnichově na Night of The Jumps, kde společně s bratrem Filipem a Matějem Česákem bude bojovat v soutěži národů.

„Mezinárodní závod ve freestyle motokrosu jsem nejel od pádu v roku 2019 v Mnichově, při kterém jsem si zlomil obě nohy. Celkem se těším, ale rozhodně nechci nic uspěchat. Freestylem se hodlám bavit přes léto a od léta pojedu opět přípravu na Rallye Dakar 2024,“ dodal Podmol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme