Česko 1:1 Turecko

Kreuziger ke změně lídra Tour de France: 'Že je Aru ve žluťáku? To nebudu komentovat'

Další den tvrdé dřiny, tentokrát v pyrenejských kopcích, mají za sebou cyklisté na Tour de France. Dokonce tak intenzivní, že se měnilo i celkové pořadí. Nově vede o šest sekund Ital Aru před Britem Froomem. Nejlepším Čechem byl opět Roman Kreuziger. Sotva projel cílem na 33. místě, ptal se ho reportér Radiožurnálu Tomáš Kohout.

Peyragudes Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Zdroj: Reuters

Romane, máte za sebou první pyrenejskou etapu. Míchalo se celkové pořadí, ale jak jste dojel vy?
Myslím, že se očekávalo, že tým Sky pojede ostré tempo a bude si to kontrolovat, s tím, že ho úplně nezajímal únik. Ale ani nevím, jak to dopadlo. V okamžiku, kdy jsem nepřejel přes Port de Balès, tak jsme se snažili dojet zpátky. Nám chybělo ve druhé skupině hrozně málo k tomu, abychom tam dojeli, a ještě jsme mohli udělat něco pro naše lídry. Ale když jsme tam nedojeli, tak už nám řekli, ať se pošetříme síly, protože nemá význam se trápit. Uvidíme, jak to bude v dalších dnech.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Romanem Kreuzigerem po 12. etapě

Ztráta je zhruba deset minut, takže to není zas tak strašné podle toho, jak etapa mohla dopadnout…
Myslím, že nejde o těch deset minut. Důležité je, že potom, co jsem se tam nedostal, jsem přijel poměrně čerstvý, pošetřil jsem se hodně na Peyresourdu. Tady poslední kopec posledních tři sta metrů ať člověk chce jet pomalu, nebo rychle, tak i ten, co to pojede naplno, tak to pojede možná o deset vteřin rychleji, protože v pomalých rychlostech takové rozdíly nejsou.

Právě deset vteřin nabral asi Fabio Aru na tři sta metrech na Chrise Frooma. Převléká se žlutý dres, co vy na to?
Že je Aru ve žluťáku? To nebudu komentovat.  

Už jste říkal, že páteční velice ostrá etapa je intenzivní, takže co do ní?
Včera jsem jí s kluky studoval. Myslím, že je těžká, ale není až tak strašná, protože kopce nejsou až tak prudké, kromě posledního. S tím, že teďka jste mě překvapil, že má Aru žlutý dres, takže si myslím, že tam nebude moc kontroly, protože Fuglsang má asi bolesti a Aru k sobě nemá moc silný tým.

Tomáš Kohout, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme