Formule 1 by od roku 2020 měly jezdit i ve Vietnamu. Vzniká tam nový městský okruh

Seriál formule 1 podle všeho zavítá v roce 2020 poprvé do Vietnamu. Ředitel závodů Charlie Whiting byl minulý týden na inspekční cestě v Hanoji a hodnotil kladně tamní městskou trať, na níž by se za dva roky mohly prohánět nejrychlejší světové vozy.

Suzuka (Japonsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Je to v pokročilém stadiu tvorby. Co vím, tak chtějí Grand Prix v roce 2020, což by neměl být na základě předchozích zkušeností problém,“ řekl Whiting novinářům během víkendové Velké ceny Japonska v Suzuce.

Pro týmy výhoda, pro fanoušky trn v oku. ‚Týmové rozkazy by měly být zakázané,' žádají příznivci F1

Číst článek

Závod by se měl jet na trati v západní části Hanoje zhruba 12 km od centra metropole. Až na výjimky tvoří okruh již existující silnice. „Část trati ještě není postavena. Ale pochopil jsem, že pak se z ní stane silnice,“ uvedl Whiting.

O pořádání Velké ceny Vietnamu mají velký zájem vedení F1 a sponzoři, kteří považují asijskou zemi za rozvíjející se trh. Navzdory spekulacím nicméně ještě dohoda o pořádání Grand Prix podepsána není.

Velká cena Vietnamu by byla prvním novým závodem představeným držiteli obchodních práv Liberty Media, kteří převzali kontrolu nad seriálem loni v lednu po dlouholetém vládci Berniem Ecclestoneovi. V současném kalendáři je po loňské derniéře Malajsie pět asijských Grand Prix.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme