Na letošním Giru se představí dva čeští cyklisté. Hirt a Černý se pokusí Evenepoela dotáhnout k triumfu

Cyklisté Josef Černý a Jan Hirt jsou v nominaci týmu Soudal Quick-Step pro 106. ročník závodu Giro d'Italia, který startuje v sobotu. Lídrem osmičlenné sestavy je mistr světa Remco Evenepoel z Belgie, jenž se pokusí vyhrát druhou Grand Tour za sebou po loňském triumfu na Vueltě. Jiní čeští cyklisté letos na Giru podle předběžných týmových nominací nebudou.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hirt

Jan Hirt | Zdroj: Profimedia

Vrchař Hirt by měl být jedním z hlavních Evenepoelových pomocníků v kopcích. Dvaatřicetiletý třebíčský rodák pojede Giro pošesté, loni na něm ještě v barvách týmu Intermarché-Wanty-Gobert vyhrál královskou etapu a celkově obsadil životní šesté místo.

‚Kdyby mi to někdo řekl před Girem, vysmál bych se mu.‘ Hirt o životním úspěchu, ale i atmosféře v týmu

Číst článek

Etapové vítězství z Gira má ve sbírce i devětadvacetiletý Černý, jenž v roce 2020 vyhrál po samostatném úniku v barvách CCC. Elitní časovkář, který minulý týden zvítězil v prologu závodu Kolem Romandie, bude na první Grand Tour sezony startovat potřetí v kariéře.

Adepti na vítězství

Třiadvacetiletý Evenepoel by měl podle papírových předpokladů bojovat o celkové prvenství se Slovincem Primožem Rogličem, jenž ho v březnu porazil na závodě Kolem Katalánska.

Belgický cyklistický talent má letos na kontě celkové vítězství na závodě Kolem SAE a triumf na monumentu Lutych-Bastogne-Lutych.

Na letošním Giro cyklisty čekají mimo jiné tři individuální časovky a sedm etap s cílem na kopci. Závod začne v sobotu časovkou ve Fossacesia Marina u Jaderského moře a skončí v neděli 28. května v Římě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme