Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem na mistrovství prohráli s Brazilci. Play off jisté nemají

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem podlehli na mistrovství světa v Mexiku Brazilcům Evandrovi s Arthurem 16:21, 17:21 a po druhé prohře na turnaji musejí s postupem do play off čekat na poslední zápas ve skupině i na ostatní výsledky. Barboru Hermannovou s Marií-Sárou Štochlovou čeká ještě v pondělí zápas o prvenství ve skupině s turnajovými čtyřkami Kanaďankami Melissou Humanaovou-Paredesovou a Brandie Wilkersonovou.

Aktualizováno Apizaco (Mexiko) (Aktualizováno: 20:51 9. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem porazili na mistrovství světa domácí Mexičany

Čeští beachvolejbalisté ve druhém utkání na mistrovství světa zvítězili (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

Vyrovnaný první set pro sebe získali Brazilci třemi body v řadě za stavu 14:14. Ve druhé sadě Evandro s Arthurem brzy odskočili a české jedničky už se nedokázaly dotáhnout, neboť se jim nedařilo zastavovat soupeřovy útoky.

Perušiče a Schweinera zaskočili Kubánci. První zápas mistrovství světa v beachvolejbale prohráli 1:2

Číst článek

Perušič se Schweinerem tak mají v zamotané skupině I na kontě jednu výhru a dvě porážky. Ze 12 čtyřčlenných skupin projdou do play off vždy dva nejlepší páry plus čtyři ze třetích míst. Zbývajících osm dvojic ze třetí příčky se utká o poslední čtyři místa.

Ve druhém zápase Češi rozdrtili domácí Ricarda Galinda s Isaíasem Aguirrem 21:11, 21:8. Turnajové šestnáctky celý zápas jasně dominovaly, v jeho průběhu ani jednou neprohrávaly. Utkání zakončila jejich sedmibodová šňůra.

Perušič se Schweinerem si tak spravili chuť po nečekané sobotní porážce 1:2 na sety s kubánskou dvojicí Jorge Alayo, Noslen Díaz.

„Věděli jsme, že jsme předevčírem nepředvedli nejlepší výkon, a Mexičané naopak hráli dobrý volejbal, takže jsme čekali vyrovnaný zápas. Trošku víc foukalo než ostatní dny. Čekal jsem, že Mexičané v tom budou umět hrát, ale nadělali docela dost chyb. Nám se podařilo dobře zapodávat, zatlačit je, a potom jsme byli úspěšní v obraně,“ řekl Schweiner.

„Atmosféra byla bouřlivá, domácí měli velkou podporu. Už jsme ale s Davidem dostatečně zkušení, abychom se tím nenechali rozhodit a soustředili se jen na výkon,“ prohlásil Perušič. „Jsem rád, že jsme vyhráli takhle velkým rozdílem. Určitě nám to pomůže do dalších bojů,“ doplnil Schweiner.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme