Rozhodně to drhlo, ale pak jsme se rozjeli, komentuje výhru nad Slovinskem útočník Sobotka

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa Slovinsko 6:2. Vítězství se ale nerodilo lehce. Gólman Karel Vejmelka šel do branky poprvé na turnaji a dostal z první čtyř střel dvě branky. Národní tým prohrával po první třetině 0:2 a po té druhé stále ještě o gól. Obrat přišel až ve třetí třetině. Vladimír Sobotka v rozhovoru pro Radiožurnál Sport okomentoval vývoj utkání.

Riga Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka v souboji se slovinským soupeřem

Vladimír Sobotka v souboji se slovinským soupeřem | Zdroj: ČTK

Výsledek vypadá sice dobře, ale trochu to drhlo. Souhlasíte?
Drhlo, to rozhodně. Dostali jsme dva rychlé góly, v první třetině byli docela na koni a než jsme se probrali. Ve druhé třetině se pohyb zlepšil, dali jsme gól, a pak už jsme se rozjeli. Něco jsme si řekli, jak musíme zápasy začínat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s Vladimírem Sobotkou po zápase se Slovinskem

Potvrdilo se, jak je důležité neprohrávat s outsiderem? Gól přišel velmi brzy...
Samozřejmě, vždycky je nepříjemné, když dostaneme prvního gól a ještě tak smolného. Byl tam hráč před bránou, odrazilo se to k němu. Každý tým je tady silný, má určitou kvalitu, takže si na to musíme dávat pozor.

Na úvod zápasu jste hrál jinak, než jste dohrával. Funguje to s Romanem Červenkou?
Byla to jedna třetina, fungovalo to a jsem za to určitě rád, že se nám podařilo dát góly a vyhrát zápas. Nakonec to tam napadalo. Někde jsem začínal, trenéři to pak změnili a skončil jsem tam, kde jsem skončil.

A jste spokojený s tím, kde jste skončil? Vyhovujete si s Romanem Červenkou?
Víme o sobě, mluvíme o tom, co od sebe očekáváme. Snažíme se pohybovat, měnit si pozice a jsem rád, že to dnes zafungovalo.

Ta debata probíhá mezi každým střídáním?
Každé střídání asi ne, to si musíme odpočinout, ale když někdo něco má, tak přijdeme a promluvíme si o tom, kde bychom si představovali, aby ten druhý stál.

František Kuna, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme