Šéf FIFA Infantino hodnotí mistrovství jako nejlepší v historii, Putinovu pozici prý neupevnilo

Mistrovství světa v Rusku podle šéfa Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianniho Infantina nepomáhá upevnit pozici prezidenta Vladimira Putina. Šampionát podle něj naopak může pomoci vést diskusí mezi znesvářenými stranami.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf světového fotbalu Infantino přišel na tiskovou konferenci k závěru světového šampionátu v dobrém rozmaru. Místo obleku měl na sobě červenou mikinu, kterou na šampionátu nosí dobrovolníci. A tak tiskový mluvčí vtipkoval, aby si je fotografové nespletli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na závěrečné tiskové konferenci šéf FIFA Infantino hodnotil končící světový šampionát

Žoviální atmosféra vydržela do chvíle, než Infantino dostal otázku na politickou situaci v Rusku. V tu chvíli prezident FIFA přeci jen zvážněl.

Reportér AP zmínil porušování lidských práv, obsazení Krymu nebo dopingové skandály. Tedy záležitosti, kvůli kterým přidělení mistrovství do Ruska dráždilo.

„Na světě existuje spousta křivd. Hodně věcí nefunguje tak, jak by si lidé přáli. Hodně věcí bychom chtěli změnit, protože s nimi nejsme spokojení. Ne v jedné zemi, ne v jedné oblasti, ale na celém světě,“ řekl k tomu prezident FIFA.

Že budou hrát finále, jsem nečekal, říká o překvapení šampionátu z Chorvatska František Straka

Číst článek

Infantino se během mistrovství několikrát sešel s prezidentem Putinem. Jeho pozici prý ovšem šampionát nepodporuje.

„Tady jsme na mistrovství světa a bavíme se hlavně o fotbale. Ale jedna věc nám chybí víc a víc, umění vést dialog. Ten přitom může vyřešit spoustu problémů. Když se nebudeme vzájemně bavit, tak se nedostaneme vůbec nikam,“ myslí si Infantino.

Podle něj byl končící turnaj v Rusku nejlepším mistrovstvím světa ve fotbale v historii. Na něm ještě diváky čeká v sobotu souboj o bronz mezi Belgií s Anglií a v neděli budou proti sobě v zápase o titul stát Francie a Chorvatsko. Obě utkání server iROZHLAS.cz nabídne v online přenosu.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme