Hokejovou reprezentaci posílí na šampionátu Pastrňák a nejspíš i Kämpf, turnaj skončil pro Simona

České hokejisty posílí na mistrovství světa ve Finsku útočníci David Pastrňák z Bostonu a pravděpodobně i David Kämpf z Toronta. Uvedl to generální manažer týmu Petr Nedvěd. Na turnaji naopak dohrál jiný útočník Dominik Simon, který již odcestoval z dějiště turnaje. Jsou za tím osobní důvody.

Tampere (Aktualizováno: 14:49 17. 5. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník David Pastrňák slaví gól v zápase s Montrealem

Útočník David Pastrňák slaví gól v zápase s Montrealem | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Brzy šestadvacetiletého Pastrňáka čeká čtvrtý světový šampionát v kariéře. Představil se na turnajích v letech 2016 až 2018.

Pastrňák bude
Kämpf skoro jistě taky
Simon opustil Tampere z osobních důvodů
Proti Rakousku na 11 útočníků

13:30 – 17. 05. 2022

2 17

K národnímu týmu se může připojit díky vyřazení Bruins v prvním kole play-off NHL v souboji s Carolinou. Hurricanes vyhráli sedmý rozhodující zápas v noci na neděli 3:2, přičemž Pastrňák byl posledním úspěšným střelcem celé série. Vyřazení ale neodvrátil.

Nejistota sice panovala ohledně jeho zdravotního stavu, obávaný kanonýr by ale měl již ve středu dorazit do Tampere.

„David měl po konci Bostonu v play-off NHL velký zájem přijet na mistrovství, a přestože byl ke konci základní části zraněný, výstupní zdravotní testy u něj proběhly bez problémů a od Bruins dostal zelenou. Pokud vše půjde podle plánu, ve středu by měl už s týmem trénovat a do zápasu by měl nastoupit už ve čtvrtek proti Lotyšsku,“ řekl Nedvěd.

Simon končí

Naopak do turnaje ve Finsku už nezasáhne Simon. „Jelikož jde o velmi citlivou osobní záležitost a respektujeme Dominikovo soukromí, prosíme o pochopení, že se k celé záležitosti nebudeme více vyjadřovat,“ řekl Nedvěd. Při Simonově absenci nastoupí český tým do zápasu proti Rakousku s jedenácti útočníky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme