Brankář Mazanec končí v Nashvillu. Bude hrát v KHL za Slovan Bratislava

Zajímavou novou tvář ve svém kádru hlásí Slovan Bratislava. Celek z hlavního města Slovenska, jež hraje KHL, posílí brankář Marek Mazanec. Ten se přitom do Evropy vrací po čtyřech letech, kdy působil v NHL.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Marek Mazanec končí v NHL, z Nashvillu odchází do Slovanu Bratislava.

Gólman Marek Mazanec končí v NHL, z Nashvillu odchází do Slovanu Bratislava. | Zdroj: Reuters

Do zámoří rodák z Českých Budějovic, který ale v české extralize chytal jen za Plzeň, zamířil právě ze západu Čech. V roce 2013 se stal hráčem Nashvillu, který ho rok předtím do nejslavnější ligy světa draftoval.

V prvním mužstvu se však za celé čtyři roky Mazanec nedokázal prosadit a vždy větší část sezony strávil v dresu Milwaukee Admirals, farmářského týmu Nashvillu.

Jasnou brankářskou jedničkou je u Predátorů Fin Pekka Rinne, jenž zazářil především v letošním play-off, kde Nashville došel až do finále bojů o Stanleyův pohár. Ten v průběhu sezony pustil českého brankáře do branky jen na pouhá čtyři utkání.

Zámořská mise za pár dnů šestadvacetiletého brankáře tak prozatím končí a o další úspěchy bude Mazanec bojovat v dresu bratislavského Slovanu, kde uzavřel roční kontrakt. Čeká ho však zde silná konkurence – o pozici muže čísle jedna v brankovišti bude muset bojovat se Slovákem Jaroslavem Janusem a krajanem Jakubem Štěpánkem, který se k mužstvu připojil před měsícem.

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme