Boston podruhé porazil Toronto v play-off, k výhře 4:2 pomohla asistence Pastrňáka. Náskok navýšilo i Vegas

Útočník David Pastrňák ve třetím zápase prvního kola play-off NHL přispěl asistencí k výhře Bostonu na ledě Toronta 4:2. Bruins se v sérii ujali vedení 2:1. Hokejisté Vegas zvládli v Dallasu i druhý duel. Golden Knights porazili Stars 3:1 a na cestě za obhajobou Stanley Cupu vedou 2:0 na zápasy.

Toronto/Dallas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boston Bruins podruhé v play off NHL porazili Toronto Maple Leafs

Boston Bruins podruhé v play off NHL porazili Toronto Maple Leafs | Foto: Brian Fluharty | Zdroj: Reuters

Boston se dostal poprvé do vedení v úvodu třetí třetiny, kdy se v přesilové hře prosadil Jake DeBrusk, jenž otočil skóre na 2:1 pro Bruins. Na vedoucí branku v 52. minutě odpověděl vyrovnáním Tyler Bertuzzi, nerozhodný stav ale vydržel pouze 28 vteřin.

Hokejistům Bruins vrátil náskok Brad Marchand. Kapitán Bostonu v závěru zápasu po Pastrňákově nahrávce přidal gól na 4:2 a pečetil druhou výhru svého týmu v sérii.

Podruhé vyhrálo i Vegas, které zdolalo Dallas 3:1 a z Texasu si veze vedení 2:0 na zápasy. Domácí Stars vstoupili do zápasu lépe a v 17. minutě šli po trefě Jasona Robertsona poprvé v sérii do vedení. Golden Knights se srovnáním příliš dlouho neotáleli.

Po necelé minutě půl se prosadil Jonathan Marchessault. Obrat zařídil v závěru druhé třetiny Noah Hanifin a skóre v čase 59:26 uzavřel trefou do prázdné branky Jack Eichel.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference - 3. zápas:
Toronto - Boston.2:4 (stav série 1:2).

Západní konference - 2. zápasy:
Dallas - Vegas 1:3 (stav série 0:2), Edmonton - Los Angeles 4:5 v prodl. (stav série 1:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme