Real Madrid deklasoval Plzeň pěti brankami, dvě z nich si připsal Karim Benzema

Fotbalisté Viktorie Plzeň na svém hřišti podlehli v utkání skupiny G jasně Realu Madrid 0:5. Dvakrát se za španělský velkoklub trefil Karim Benzema, po jedné trefě přidali Casemiro, Gareth Bale a Toni Kroos. Ve druhém zápase skupiny AS Řím porazil CSKA 2:1, když moskevský tým dohrával v deseti.

Plzeň (Aktualizováno: 22:52 7. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Milan Havel v souboji s Álvarem Odriozolem

Jeden ze zápasu Ligy mistrů Viktorie Plzeň proti AS Řím | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Viktoria se v úvodu rozhodně nenechala zastrašit hvězdným Realem Madrid a nebezpečně ohrožovala branku Courtoise, který se letos poprvé představil v Lize mistrů v dresu madridského velkoklubu.

Barcelona je prvním osmifinalistou Ligy mistrů, Crvena Zvedza doma porazila Liverpool

Číst článek

Vůbec největší šanci úvodních minut měl Patrik Hrošovský. Ten poslal po rohovém kopu prudký míč před bránu, který se odrazil od hostujícího Nacha jenom do břevna. Akce pokračovala a Tomáš Chorý byl pak ve vápně poslán k zemi. Penalty se ale domácí dožadovali marně.

První velká šance hostujícího celku ale skončila za zády brankáře Aleše Hrušky. Karim Benzema po individuální akci, kdy se prohnal velkým vápnem, poslal míč přesně mezi nohy domácího gólmana.

Real pak zůstal nastěhovaný před plzeňskou bránou a hned tři minuty od první branky se mohl radovat z další. Rohový kop zahrával Toni Kroos a k hlavičce se pak dostal Casemiro, který nikým nehlídán zakončil k horní tyčce.

I další góly rozhodně netěšili plzeňské fanoušky. Už svou druhou branku v zápase si připsal Benzema, který tentokrát zakončoval po přihrávce od Garetha Bala hlavičkou. I sám waleský útočník se po třech minutách prosadil, když se trefil z první k tyči.

Na začátku druhého poločasu se hosté nijak nehrnuli do ofenzivních snah a plzeňským na druhé straně se zase nedařilo výrazněji ohrozit brankou Courtoise.

V 63. minutě ale nazdvihl diváky ze sedaček dobrou akcí David Limberský. Radim Řezník poslal míč na hranici vápna, kde se k němu dostal Limberský, který ale k plzeňské smůle pálil vysoko nad.

Plzeňské naděje na snížení stavu ale zmrazil vzápětí Toni Kroos. Německému záložníkovi předložil míč doleva Vinícius Júnior a ten Kroos poslal přímo na zadní tyč. Aleš Hruška se za ním pouze ohlédl.

Domácí ani nadále nevzdávali snahu skóre utkání alespoň zmírnit, ale žádný z jejich pokusů nepřidělal příliš práce madridským obráncům. V samém závěru mohl Real ještě navýšit, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. Madridští tak odjíždí ze západu Čech se ziskem tří bodů za vítězství 5:0.

Další zápas čeká Viktorii v Lize mistrů 27. listopadu, kdy se představí na hřišti CSKA a pokud chce pomýšlet na třetí místo ve skupině, musí nutně vyhrát. Jejím posledním představením v milionářské soutěži pak bude domácí souboj s AS Řím.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme