Vaclíkovo angažmá v USA po půl roce končí, za New England Revolution neodchytal ani jeden zápas

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík končí své zámořské angažmá v klubu New England Revolution. Čtyřiatřicetiletý gólman národního týmu neodchytal v MLS ani jediný soutěžní zápas. Americký klub o tom informoval na svém webu.

Foxborough (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Zdroj: Profimedia

Vaclík přišel do Spojených států na konci srpna loňského roku jako volný hráč poté, co skončil v anglickém Huddersfieldu.

Věřím, že potkám Pastrňáka. Vidím šanci, že si v Americe zachytám, říká fotbalový brankář Vaclík

Číst článek

Zkušený gólman, který v minulosti působil například ve Švýcarsku, Španělsku a Řecku, se ale v dresu New England neprosadil a vedení s ním tak rozvázalo kontrakt.

Čtyři roky hájil Vaclík branku švýcarské Basileje, se kterou se stal třikrát mistrem ligy. Ve Španělsku v barvách FC Sevilla strávil tři roky a vyhrál Evropskou ligu. Rok a půl v Řecku byl pro něj také úspěšný, protože slavil mistrovský titul i tam. V Huddersfieldu strávil půl roku.

Českou nejvyšší soutěži si Vaclík zahrál za Spartu a další pražský celek Žižkov. Za národní tým naposledy chytal loni v červnu při výhře 4:1 v Černé Hoře v přípravném duelu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme