Fotbalisté Slavie úvodní duel v Evropské lize zvládli, na půdě bulharského Razgradu zvítězili 2:0

Fotbalisté Slavie v úvodním zápase Evropské ligy zvítězili v Razgradu nad Ludogorcem 2:0. Pražané proti bulharskému šampionovi potvrdili roli mírného favorita a plným bodovým ziskem vstoupili do nové, ligové fáze soutěže. V prvním poločase otevřel skóre Matěj Jurásek, ve druhém dějství výhru pojistil střídající Mojmír Chytil.

Razgrad (Bulharsko) (Aktualizováno: 23:17 25. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie v úvodním zápase Evropské ligy zvítězili v Razgradu nad Ludogorcem 2:0

Fotbalisté Slavie v úvodním zápase Evropské ligy zvítězili v Razgradu nad Ludogorcem 2:0 | Zdroj: Reuters

Slávisté přešli do Evropské ligy po neúspěšném boji o Ligu mistrů. Na úvod se postarali o první vítězství českého týmu na bulharské půdě v pohárech.

Utkání Ludogorec Razgrad - Slavia Praha jsme sledovali v podrobné ONLINE reportáži

Číst článek

V dosavadních osmi zápasech se to žádnému českému mužstvu nepodařilo. Slavia ukončila Ludogorci sérii osmi utkání bez porážky. Červenobílí utrpěli ve 13 soutěžních zápasech v sezoně jedinou porážku.

Po změně formátu pohárů v hlavní fázi všech 36 týmů vytvořilo jednu společnou tabulku. Na všechny celky Evropské ligy čeká osm zápasů s různými soupeři.

Prvních osm mužstev postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze. Slavia v dalším utkání 3. října přivítá Ajax Amsterodam, Ludogorec nastoupí na stadionu druhého českého účastníka soutěže Plzně.

Domácí v úvodu utkání naznačili své ofenzivní schopnosti, Rickova rána prolétla kolem pravé tyče Kinského branky. Hosté se po oboustranně vlažnějším začátku postupně osmělili a v 37. minutě otevřeli skóre.

Chorý využil nedorozumění v obraně soupeře a posunul míč do šestnáctky na Juráska. Jednadvacetiletý český reprezentant si na malém vápně připravil míč na levačku a kolem hlavy brankáře jej tvrdou střelou poslal pod břevno.

Druhý poločas patřil Slavii. Dioufa ještě v obrovské šanci vychytal brankář Padt, z následného rohu už ovšem udeřilo. Rohového kopu se ujal Provod a po jeho přesném centru Chytil levačkou poslal míč do sítě.

V další obrovské šanci se po jeho přihrávce ocitl dobíhající Lingr, ale Padt jeho přízemní střelu vykopl. Pražané už si výhru jistým výkonem pohlídali.

1. kolo fotbalové Evropské ligy:

Ludogorec Razgrad - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 37. Jurásek, 65. Chytil. Rozhodčí: Brisard - Auger, Drouet - Wattellier (video, všichni Fr.). ŽK: Pedro Naressi, Caio Vidal - Chorý, Diouf, Bořil.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme