Šest hodin a třicet zápasů. Jankto se zapojil do charitativní akce fotbalové reprezentace

Fotbalové hřiště vyměnil za obrazovku a kopačky za ovladač. Fotbalový reprezentant Jakub Jankto si zahrál proti fanouškům virtuální simulaci FIFA a zároveň podpořil charitativní projekt O Kapku lepší #ceskarepre.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Jakub Jankto střílí gól Černé Hoře

Záložník Jakub Jankto střílí gól Černé Hoře | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Fotbalový reprezentant Jakub Jankto svedl během svého přenosu souboj se třiceti soupeři v počítačové hře FIFA. Fanoušci se po celou dobu mohli s hráčem italské Sampdorie Janov bavit a také pomocí dárcovských SMS posílat peníze nemocným dětem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Jankto se zapojil do charitativní akce O Kapku lepší #ceskarepre. Více v příspěvku Tomáše Petra

„Česká fotbalová reprezentace a Kapka naděje mají společný charitativní projekt O Kapku lepší #ceskarepre. Peníze proto šly přímo Kapce naděje, která pomáhá nemocným dětem. Přesná částka, kolik se během streamu s Jakubem Janktem podařilo vybrat, bude známá v dalších dnech,“ řekl mluvčí fotbalové reprezentace Petr Šedivý.

Jankto strávil hraním proti fanouškům nakonec přes šest hodin. „Nečekal jsem, že to bude až takhle náročné, třicet zápasů v jeden den jsem ještě nehrál. Už po pár hodinách jsem byl unavený a po dohrání jsem byl totálně vyřízený,“ přiznal Jankto, který ve hře ovládal i sám sebe. Nejednou svému virtuálnímu „já“ vyhuboval, celkově se ale pochválil.

Ligoví fotbalisté míří na virtuální trávníky, turnaj ve hře FIFA má i charitativní rozměr

Číst článek

„Mojí kartě se překvapivě hodně dařilo. Možná to bylo tím, že jsem hrál v útoku. Nějaké góly jsem dal a někdy i pěkné.“

Jankto nakonec vyhrál devět zápasů. Oproti soupeřům byl ale v nevýhodě, když hrál jen s kádrem současné české reprezentace posíleným o Pavla Nedvěda. Zatímco soupeři měli týmy složené z hvězd světového fotbalu současnosti i minulosti.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme