Hvězdný Pepe končí kariéru. Sběratel trofejí odmítl lukrativní nabídky ze Saúdské Arábie

Jednačtyřicetiletý portugalský fotbalista Pepe ohlásil konec kariéry. Bývalý obránce Realu Madrid poslední zápasy odehrál na letošním mistrovství Evropy a poté, co mu vypršela smlouva v Portu, se rozhodl odejít ze scény. Oficiální konec ve čtvrtek oznámil na sociálních sítích ve videu s popiskem „Obrigado“ (děkuji).

Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalec Pepe oznámil konec profesionální kariéry

Portugalec Pepe oznámil konec profesionální kariéry | Zdroj: Profimedia

Brazilský rodák Pepe, vlastním jménem Képler Laveran Lima Ferreira, startoval na letošním Euru jako nejstarší hráč v historii kontinentálních šampionátů. Dostal sice ještě lukrativní nabídky na prodloužení kariéry ze Saúdské Arábie, nakonec se ale rozhodl skončit.

2:05

Euro jako loučení ikony Kroose. Ronaldo s Modričem konec kariéry v národním týmu ještě nepotvrdili

Číst článek

Loučí se jako jeden z největších sběratelů trofejí mezi fotbalisty. Na kontě má mimo jiné tři tituly z Ligy mistrů, tři ze španělské ligy, pět z portugalské ligy, dvakrát vyhrál mistrovství světa klubů a má zlato z mistrovství Evropy v roce 2016.

Profesionální kariéru zahájil Pepe v roce 2002 v dresu Marítima Funchal, brzy ale zamířil do Porta. Po třech letech přestoupil v roce 2007 do Realu Madrid. Za deset let odehrál za „Bílý balet“ 334 zápasů a vypracoval se na jednoho z nejlepších obránců světa. Po ročním angažmá v Besiktasi se v roce 2019 vrátil do Porta.

V národním týmu, v němž vytvořil nerozlučnou dvojici s hvězdným Cristianem Ronaldem, odehrál za 16 let 141 zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme