Góly Ladry a Kušeje nestačily, Boleslav remizovala s Pardubicemi 2:2. Kliment dirigoval výhru Olomouce

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 9. kole první ligy pouze remizovali doma s Pardubicemi 2:2. Hosty poslal do vedení Tomáš Zlatohlávek, ještě v úvodním dějství odpověděl Tomáš Ladra a krátce po změně stran otočil výsledek Vasil Kušej. Dělbu bodů zařídil krátce po příchodu na trávník bývalý hráč domácích Ladislav Krobot. Útočník Olomouce Jan Kliment přidal další dva góly v sezoně a přispěl k výhře 2:1 nad Duklou Praha.

Aktualizujeme Mladá Boleslav (Aktualizováno: 18:35 22. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Mladé Boleslavi v duelu 9. kola Chance ligy remizovali s Pardubicemi 2:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi v duelu 9. kola Chance ligy remizovali s Pardubicemi 2:2 | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Hosté se v osmé minutě ujali vedení po povedené individuální akci Zlatohlávka. Pardubický útočník si naběhl do vápna na Simonův centr, obehrál Donáta a prostřelil nejen vyběhnutého gólmana Trmala, ale i obránce Králika. V lize skóroval poprvé od března.

Účastníkovi Konferenční ligy vázla kombinační hra, a tak Jawo ve 20. minutě vypálil zpoza vápna, hostující brankář Stejskal ale jeho pokus zastavil. Ani poté zápas nepřinesl divákům velkou podívanou, v 35. minutě však domácí srovnali. Matějovský potáhl balon do šestnáctky a od pardubického Leipolda se míč odrazil k zakončujícímu Ladrovi.

Ofenzivní univerzál se trefil ve druhém z posledních tří kol a celkově pošesté v soutěžní sezoně. Východočeši zkusili zareagovat po standardní situaci, jenže ránu střídajícího Míška zablokovala domácí obrana.

Obrat Boleslavi

Necelé tři minuty po změně stran domácí otočili skóre. Fulnek odcentroval přesně mezi Noslina a Lurvinka na Kušeje, ten obehrál vyběhnutého Stejskala a zblízka zakončil do odkryté branky. Český reprezentant zaznamenal pátý gól v sezoně, z toho třetí v ligovém ročníku a dotáhl se na nejlepšího týmového střelce v nejvyšší soutěži Marečka.

Právě Mareček minutu po příchodu na trávník mohl navýšit náskok domácích, jenže tváří v tvář Stejskalovi neuspěl. Promarněná příležitost ho mrzela o to víc v 65. minutě, kdy hosté vyrovnali. Střídající Krobot se na zadní tyči z voleje opřel do Šehičova centru z rohu a Trmalovi nedal šanci. Bývalému hráči Boleslavi stačilo na první gól v ligové sezoně jen něco málo přes minutu po naskočení z lavičky.

V 73. minutě mohl vrátit domácím vedení Kušej po nahrávce Vydry, který obehrál tři protihráče. Videorozhodčí Berka však odhalil ofsajd, gól neplatil, a tak nadále platil nerozhodný stav. V závěru základní hrací doby mohl strhnout vedení na stranu hostů po rohovém kopu opět Krobot, jenže hlavičkoval pouze do náruče Trmala. Na podobě skóre už nic nezměnilo ani sedmiminutové nastavení.

Boleslav prohrála jediné z posledních pěti vzájemných ligových utkání, doma ale Východočechy neporazila potřetí z minulých čtyř duelů. Pardubice zvítězily v jediném z dosavadních pěti venkovních zápasů v ročníku nejvyšší soutěže.

Skvělý Kliment

Fotbalisté Olomouce porazili Duklu Praha 2:1. Obě branky Sigmy dal Jan Kliment. Přestože Dukla před zápasem se Sigmou dvě kola po sobě nedostala gól, v Olomouci inkasovala hned v první minutě.

Po nepřesnosti v rozehrávce hostů se míč dostal na hranici pokutového území ke Klimentovi, který po 30 sekundách zamířil přesně pod horní tyč Hruškovy branky. O nejrychlejší gól sezony ale nešlo, absolutní ligový rekord pak drží od roku 1994 Vratislav Lokvenc, jenž na branku od úvodního hvizdu potřeboval 10,5 vteřiny.

Po vydařeném začátku přišla pro domácí tým komplikace v podobě červené karty Dohnálka. Obránce Sigmy v páté minutě jako poslední hráč fauloval Mešanoviće a po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu musel předčasně opustit trávník.

Hanáci si i v oslabení vytvořili další šanci. Ke střele uvnitř vápna se dostal znovu Kliment a jeho nadějný pokus mířící k zadní tyči na poslední chvíli zablokoval obránce Peterka. Dukla početní převahu využila jen k nebezpečnému přímému kopu z hranice vápna, střelu Amblera přes zeď vyrazil brankář Stoppen na roh.

Další šance si pak vypracovala Sigma, jenže střelu Mikulenky po rychlém protiútoku zastavil jeden z bránících hráčů a Vodháněl zamířil z přímého kopu jen do náruče gólmana. Krátce před poločasem se síly na hřišti srovnaly, po faulu na Langera a dalším zásahu videorozhodčího vyloučil sudí Kotala Lichého. Před pauzou Sláma z první jen těsně minul pravou tyč.

Zvýšit domácí dokázali v 59. minutě. Ve formě hrající Kliment si při rohovém kopu Sigmy počkal na odražený míč a poté zamířil přesně k levé tyči. Potřetí z posledních čtyř kol dal dva góly v jednom utkání.

Krátce poté mohli domácí vedení ještě navýšit, jenže Fiala na míč před odkrytou brankou těsně nedosáhl a Vodháněl trefil jen náruč brankáře Hrušky. Nevyužitých šancí mohla Sigma litovat v 74. minutě, kdy Douděra vystihl nepřesnou olomouckou rozehrávku, posunul míč na střídajícího Řezníčka, který se v samostatném úniku nemýlil.

Šestatřicetiletý útočník skóroval poprvé po nedávném příchodu do Dukly. Na kontě má 99 branek v nejvyšších soutěžích a chybí mu už jen gól do Klubu ligových kanonýrů pro „stovkaře“.

Srovnat už Dukla nedokázala i díky dobrému obrannému zákroku Krále a brankáře Stoppena. Celek z Julisky ze čtyř venkovních utkání v ligovém ročníku získal jen bod za jednu remízu.

Výsledky 9. kola první fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 11. Vitík, 55. Krasniqi. Rozhodčí: Starý - Kubr, Slavíček - Všetečka (video). ŽK: Tranziska. ČK: 40. Ekpai (oba Budějovice). Diváci: 6682.

Sestavy:

Č. Budějovice: Fendrich - Čoudek, Križan, Brabec - Tischler, Hubínek (58. Šigut), Nikl (46. Krch), Trummer (63. Zíka) - Čermák (68. Ogiomade), Ekpai - Adediran (68. Tranziska). Trenér: Straka.

Sparta: Vindahl - Vitík (66. Pavelka), Ross (46. Panák), Zelený - Wiesner, Kairinen (76. Solbakken), Sadílek, Ryneš (46. Suchomel) - Krasniqi (76. Daněk), Birmančevič (66. Tuci) - Rrahmani. Trenér: Friis.

Sigma Olomouc - Dukla Praha 2:1 (1:0)

Branky: 1. a 59. Kliment - 74. Řezníček. Rozhodčí: Kotala - Hurych, Kotík - Zelinka (video). ŽK: Pokorný, Mikulenka, Chvátal, Kliment, Dele - Hašek, Peterka, Zeronik. ČK: 6. Dohnálek - 45. Lichý. Diváci: 3387.

Sestavy:

Olomouc: Stoppen - Chvátal, Dohnálek, Pokorný, Sláma - Breite (9. Král), Langer (69. Spáčil) - Vodháněl (69. Dele), Zorvan, Mikulenka (46. Fiala) - Kliment (90. Muritala). Trenér: Janotka.

Dukla: Hruška - Vondrášek (84. Moulis), Hašek, Peterka, Ludvíček (46. Zeronik) - Šebrle (73. Douděra), Kozma, Lichý, Ambler - Matějka (60. Řezníček) - Mešanovič (46. Ullman). Trenér: Rada.

FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 2:2 (1:1)

Branky: 35. Ladra, 48. Kušej - 8. Zlatohlávek, 65. Krobot. Rozhodčí: Hocek - Machač, Leška - Berka (video). ŽK: Mareček - Lurvink, Noslin. Diváci: 2277.

Sestavy:

M. Boleslav: Trmal - Donát, Suchý, Králik - Kostka, Matějovský (60. Mareček), Vydra, Fulnek - Kušej, Ladra - Jawo (61. Pulkrab). Trenér: Brännström.

Pardubice: Stejskal - Surzyn, Noslin (84. Jindra), Lurvink, Šehič - Vacek (64. Darmovzal), Simon - Leipold (36. Míšek), Solil, Patrák (64. Krobot) - Zlatohlávek (64. Zifčák). Trenér: Saňák.

18.30: Liberec - Bohemians 1905

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme