Ještě není konec, bude to drama, uklidňuje Sparťany Priske. Lídr ligy se může proti Baníku přiblížit titulu

Bez vykartované trojice Ladislav Krejčí, Qazim Laci, Lukáš Haraslín budou fotbalisté Sparty hrát v ligové nadstavbě proti ostravskému Baníku. Může se to zdát před třetím kolem ve skupině o titul jako komplikace, dánský trenér Brian Priske ale přišel s šalamounským řešením.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Brian Priske

Trenér Sparty Brian Priske | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

„Čeká nás už 33. kolo, je tedy normální, že tresty za žluté karty přibývají. Máme široký a silný kádr. A na lavičce máme skvělé hráče, ti bývají nespokojení, když nehrají v základu. Budou hrát noví hráči, je to jednoduché,“ popisuje své plány dánský trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž před klíčovým zápasem pražské Sparty při honbě za titulem - na Letné se představí ostravský Baník

Priske slaví 14. května 47. narozeniny a jeho svěřenci mu mohou dát mistrovský dárek – pokud Sparta Baník porazí a ve středu Slavia neporazí Plzeň, může jeho tým s předstihem obhájit ligový titul.

„Ještě není konec, bude to drama. Je úžasné být součástí takového boje, ve kterém proti sobě stojí takové dva týmy, které spolu bojují celou sezonu,“ pochválil odvěkého rivala Priske.

Třetí kolo skupiny o titul má jasného favorita – Pražanům se na Letné daří, jako jediní v lize doma neprohráli a dostali pouhých jedenáct gólů – z toho hned tři dal Baník.

„Pokud chceme bojovat o páté místo, je potřeba na Spartě vyhrát,“ reagoval trenér Slovácka Jan Palinek na situaci ve skupině o titul. Jen výhra v Mladé Boleslavi udrží Slovácko ve hře o čtvrté místo, jakákoliv ztráta pomůže Baníku.

Zápas Sparty s Baníkem začíná na pražské Letné v 19.30 a stanice Radiožurnál Sport nabídne ze zápasu reportážní vstupy.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme