Nečekaný střelec Bernardo Silva táhne Manchester City, vysloužil si chválu i od trenéra Guardioly

Novým lídrem fotbalové Premier League je po víkendu Manchester City. Svěřenci trenéra Guardioly v 15. kole nejvyšší anglické soutěže vyhráli na stadionu Watfordu 3:1. Hlavní hvězdou utkání byl hostující záložník Bernardo Silva, který dvěma góly potvrdil dobrou formu z posledních týdnů

Watford (Anglie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový záložník Bernardo Silva.

Fotbalový záložník Bernardo Silva. | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

V aktuální sezoně Premier League je portugalský reprezentant prakticky nezastavitelný. Na stadionu Watfordu dal první gól po půl hodině hry, kdy se nejrychleji zorientoval v pokutovém území. Po změně stran si z pravé strany navedl míč do středu a prosadil se technickou ranou ke vzdálenější tyči.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záložník Bernardo Silva pomohl Manchesteru City svou střeleckou formou k prvnímu místu v tabulce Premier League

V tomto ročníku anglické soutěže se Bernardo Silva trefil už sedmkrát a je momentálně nejlepším střelcem Citizens.

„Je úplně jedno, kdo dává góly. V minulé sezoně měl skvělou formu Gündogan, teď jsem to po něm převzal já. Jsem rád, že se mi střelecky daří, ale důležité jsou hlavně týmové výsledky. Hrajeme teď opravdu dobře a v podobných výkonech musíme pokračovat, protože na konci sezony chceme slavit trofeje,“ ujistil v rozhovoru pro oficiální web Premier League záložník Manchesteru City Bernardo Silva.

Sestřih utkání Watford - Manchester City

V aktuální sezoně je v Anglii na své poměry nebývale produktivní. Na sedm gólů šikovnému Portugalci stačilo 14 zápasů, v předchozích dvou ročnících se přitom v 60 utkáních trefil jen osmkrát. Rodák z Lisabonu navíc často dává výstavní branky, třeba minulou středu na stadionu Aston Villy přispěl k výhře parádním volejem.

„Už před dvěma nebo třemi lety byl Bernardo nejlepším hráčem Premier League a nejlepší je podle mě i teď. Má zvláštní schopnost udělat s míčem, cokoliv chce. Musíte se vrátit do sezony, ve které jsme vyhráli titul s 98 body, pustit si videa u uvidíte stejně tak dobrého hráče, jakým je dnes,“ řekl pro web Premier League po zápase na Aston Ville trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Bernardův výstavní gól proti Aston Ville

Španělský kouč může při skládání sestavy vybírat z celé řady ofenzivních hvězd, naposledy ve Watfordu zůstali jen na lavičce de Bruyne, Mahrez nebo Jesus. To Bernardo Silva v jedenáctce Citizens zpravidla nechybí, v posledních 13 soutěžních duelech nastoupil pokaždé v základu.

„Řekl bych, že pro Pepa je vůbec nejdůležitějším hráčem sestavy, naprosto nepostradatelným. Myslím, že kdyby měl Guardiola vybrat jednoho fotbalistu, co odehraje všechna utkání ve zbytku sezony, vybere Bernarda Silvu. Je neskutečně univerzální, může hrát kdekoliv v záloze, pod hrotem nebo na obou křídlech, to je jeho velká výhoda. Sledovat ho v zápase je vážně radost,“ přiznal v rozhovoru pro televizi BT Sport bývalý anglický reprezentant Owen Hargreaves.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme