České fotbalisty do 21 let čeká klíčový zápas o postup na Euro. Ani výhra v Řecku jim ale nemusí stačit

České fotbalisty do 21 let čeká klíčový zápas o mistrovství Evropy. Aby se udrželi ve hře, musí ve svém posledním utkání kvalifikační skupiny večer v Aténách porazit domácí Řecko. Ani to jim ale nemusí k postupu stačit.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí

Trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí | Foto: Martin Sekanina / CNC | Zdroj: Profimedia

„Počítat všichni umíme. Asi kdyby mi po losu někdo řekl, že budeme hrát do posledního kola o postup, tak bychom asi byli rádi,“ řekl trenér Karel Krejčí.

Fotbalová jedenadvacítka otočila zápas s Chorvatskem a po výhře 2:1 je v čele skupiny

Číst článek

Jenže tým trenéra Krejčího svou skupinu dlouho vedl a nebýt porážky ve Skotsku, stačilo by mu teď v Řecku zvítězit a nebylo potřeba se na nikoho ohlížet. „Potřebujeme uhrát tři body, a přesto to úplně nemáme ve svých rukou,“ dodal Krejčí.

K postupu by čeští fotbalisté do 21 let potřebovali ještě následné zaváhání Skotska v Řecku, případně zakolísání konkurentů z dalších skupin, protože na šampionát vede cesta i pro několik týmů z druhých míst

„Určitě to sledovat budeme. Samozřejmě je to pro nás strašně důležité. Ale teď je plná soustředěnost na zápas s Řeckem,“ popsal záložník Antonín Vaníček.

„Snažím se na kluky působit tak, že se určitě budeme snažit utkání zvládnout a nemyslet na to, co potřebujeme. První krok musíme udělat my,“ dodal Krejčí před soubojem týmů, které nemají úplně výbornou formu.

Řekové z uplynulých čtyř zápasů tři prohráli a trefili se jen jednou při vítězství v San Marinu, Češi dali jediný gól z posledních tří utkání. Hraje se od 18 hodin.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme