Tři výhry v řadě a prázdné tribuny. Teplickým fotbalistům se daří, fanoušků ale chodí stále málo

Dlouho byl pro ně problém zopakovat lepší výkon, ale ligový podzim zakončili třemi výhrami v řadě. Po Liberci a Spartě si fotbalisté Teplic poradili i se Zlínem a místo bojů o záchranu teď mohou mluvit spíš o evropských soutěžích. Jen je mrzí, že jejich herní i výsledkovou proměnu vidělo v předvánočním čase opakovaně minimum fanoušků.

Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Hora (vpravo) při zápase proti Liberci

Jakub Hora (vpravo) při zápase proti Liberci | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Trenér Zlína Michal Bílek si ještě pamatuje, jak plné byly na Stínadlech tribuny, když se tam jako fotbalista Teplic loučil před osmnácti lety s ligovou kariérou. A kdyby nemusel sledovat dění na hřišti, asi by mu nedalo práci těch 15 stovek diváků na velkém stadionu spočítat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalistům Teplic se začalo před Vánoci dařit, ale mnoho fanoušků jim zatím fandit nepřišlo

„Fotbal se hraje proto, abych chodili diváci, aby byla kulisa, ale bohužel situace je bohužel taková, že lidi v téhle zimě nejdou ven,“ myslí si Bílek.

„Nevím, co s tím. Řešili jsme to i v kabině. Když lidi nechtějí chodit, tak s tím nic neuděláme,“ povzdechl si fotbalista Jakub Hora, že na Liberec v minulém domácím zápase přišlo ještě méně lidí.

Se spoluhráči to tak nějak tušili, že podpora v mrazivém počasí před Vánoci nebude nijak valná. A dělali si legraci, že víc lidí přijde do sousedního obchodního domu, který čerstvě otevírali.

„Myslím si, že tam přišlo určitě víc lidí,“ smál se Pavel Moulis, který má společně s Jakubem Horou velký podíl na třech posledních výhrách, protože oba vstřelili po dvou z celkových čtyř gólů.

Teplice porazily Zlín 2:1 a mají třetí výhru v řadě, Sparta opět ztratila body

Číst článek

Změna díky Hejkalovi

Lidé, kteří dali přednost nákupům a také ti ostatní, kteří na Stínadla nedorazili, přišli o nejlepší období Teplic v této sezóně. Začalo už na konci září s příchodem kouče Stanislava Hejkala a některých dalších lidí v realizačním týmu, ale na výsledcích se pořádně projevilo až teď.

„Je vidět, na čem chtějí pracovat. Standa je velký odborník na to, jak soupeře přečíst, jak dát dohromady sestavu. Myslím si, že jsme se od toho odrazili nejvíc,“ popisuje důvody úspěchu kapitán Admir Ljevaković.

I díky tomu může během zimní přestávky přemýšlet o tom, jestli je pro tým výhodnější dostat se ještě do elitní šestky a hrát jarní nadstavbu s těmi nejlepšími celky nebo zkusit zaútočit na evropské soutěže ze střední skupiny.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme