Ahold může převzít prodejny Intersparu. Některé ale musí prodat

Nizozemská společnost Ahold provozující obchody Albert může převzít prodejny Interspar. Povolil jí to antimonopolní úřad. Podmínkou je, že musí prodat obchody ve čtyřech regionech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Interspar

Interspar | Foto: Radana Schaeferová

Podle předsedy antimonopolního úřadu Petra Rafaje se jedná zhruba o pět prodejen.

„Máme tam potíž s tím, že v některých městech dosahuje úroveň podílu více než 40 procent, což v nás vzbuzuje obavu, aby nedošlo k narušení hospodářské soutěže,“ řekl.

„A tak jsme dospěli k tomu, že napraveno to může být závazky, kdy budou povinni prodat prodejny v těchto regionech,“ dodal šéf ÚOHS.

Kterých měst se závazek dotkne, zatím není jasné. Podle mluvčí Aholdu Judity Urbánkové to úřad zveřejní poté, co bude rozhodnutí pravomocné. To by mělo být za dva týdny.

Ahold se díky převzetí obchodů Interspar stane největším řetězcem na českém trhu. Cena transakce přesáhla 5 miliard korun.

Už v roce 2005 Ahold koupil prodejny Julius Meinl. Z českého trhu odešly i řetězce Carrefour a Delvita.

Simona Bartošová, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme