Slávistické házenkářky vládnou finálové sérii, teď ale musí čekat

Házenkářky Slavie vyhrály druhé finále nad Mostem 30:20 a k zisku českého titulu jim chybí jediné vítězství. První zápas hrály v pondělí, druhý včera. Na další duel si ale musí počkají až do příštího týdne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávistky Kamila Kordovská a Kateřina Keclíková brání střele Petry Beňuškové z Mostu

Slávistky Kamila Kordovská a Kateřina Keclíková brání střele Petry Beňuškové z Mostu | Zdroj: ČTK

„Po vítězství je každý generál a chtěl by hrát, aby to bylo už skončené. Ale je to systém soutěže a my to akceptujeme,“ je smířený slovenský trenér házenkářek Slavie Tomáš Hlavatý. Po dvou výhrách nad loni suverénním Mostem by ale hrál další zápas co nejdřív.

Házenkářky mají pro zkrácení pauzy mezi zápasy i pragmatické důvody. „Bylo by to složitější pro hráčky Slavie. Hrají na sedm lidí, kdežto u nás si zahrajeme skoro všechny,“ hledá výhodu mostecká opora Petra Vítková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Házenkářské finále mezi Slavií a Mostem sleduje reportér ČRo Martin Charvát

„Proti Mostu jsou teď všichni zaujatí. Vloni jsme vyhrály vše, co se dalo a všichni se teď hecují. O to máme letos situaci těžší,“ uvědomuje si pivotka severočeského týmu.

Slávistky naopak pauzu vítají. „Jsme už taky unavené a budeme rády, že si pár dní odpočineme a půjdeme do dalšího zápasu s plnými silami. Zpět do Prahy už určitě nechceme,“ odmítá případné dvě prohry v Mostě a rozhodující pátý zápas Kamila Kordovská.

Série se za stavu 2:0 pro Slavii přesouvá do Mostu, tamní zápasy jsou naplánovány na 19. a 20. května. Pokud pražský tým aspoň jednou zvítězí, oslaví osmý český házenkářský titul v historii.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme