Venezuelská policie pokročila v případu vraždy miss, zatkla sedm lidí

Policie ve Venezuele zatkla sedm lidí, kteří údajně mají něco společného s přepadením a zabitím Miss Venezuely 2005 a jejího partnera. Jak přesně jsou zapojeni do přepadení a vraždy, zatím není jasné. Při zatýkání prý policisté zabavili několik osobních věcí zabitého páru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na demonstraci proti násilí v Caracasu se objevila fotografie Spearové a jejího bývalého manžela

Na demonstraci proti násilí v Caracasu se objevila fotografie Spearové a jejího bývalého manžela | Zdroj: Reuters

Mónica Spearová vyhrála soutěž krásy Miss Venezuela 2005 a probojovala se v témže roce také na páté místo v soutěži Miss Universe.

Před třemi dny modelku a jejího bývalého manžela přepadli a zabili neznámí pachatelé. O vraždě se od té doby po celém světě hodně mluví.

Přepadení nepobouřilo jen Venezuelany. Mónica Spearová žila ve Spojených státech a byla známá z telenovel. Její bývalý manžel Thomas Berry, kterého pachatelé zastřelili, byl Brit. Vraždě navíc přihlížela jejich pětiletá dcera, která s nimi v době útoku cestovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jihoamerický zpravodaj Českého rozhlasu David Koubek rozebíral situaci kolem vraždy Miss Venezuely

Kvůli případu byla svolána velká demonstrace, které se zúčastnily mimo jiné kolegyně modelky a herečky.

„V téhle situaci je třeba obrátit se na vládu. V úřadě je už 14 let a má veškerou moc tenhle problém vyřešit. Jenže to neudělala,“ řekla na demonstraci herečka Elba Escobarová.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyhlásil nesmiřitelný boj pachatelům takových násilných trestných činů.

V oficiálních policejních statistikách se loni objevilo 39 vražd či zabití na 100 tisíc obyvatel. Opozice ale poukazuje, že čísla nemusejí být věrohodná.

David Koubek, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme