Kulturní tipy v době koronaviru: celosvětový koncert z domova, Fantom Londýna a Rybičky 48

Prázdné kluby, rozestavěná pódia, zavřené zkušebny a stále rostoucí počet lidí, kteří v současné situaci přicházejí o práci. I proto se hudebníci, umělci a organizace spojili a stále nabízejí kulturní zážitky přes sociální sítě. Redakce Radiožurnálu a iROZHLAS.cz proto nabízí několik tipů, co je v sobotu možné online sledovat nebo poslouchat.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina Rybičky 48 před dvěma lety na koncertu ve Foru Karlín

Skupina Rybičky 48 před dvěma lety na koncertu ve Foru Karlín | Foto: Petr Kozlík | Zdroj: MAFRA/Profimedia

ONE WORLD: TOGETHER AT HOME
V boji proti koronavirové pandemii odehrají hvězdy světové populární hudby velký dobročinný koncert vysílaný televizemi i sociálními sítěmi. Do projektu One World together at home (Jeden svět: Společně doma), jehož cílem je vybrat peníze do fondu Světové zdravotnické organizace (WHO), se zapojí slavní zpěváci a hudebníci jako Lady Gaga, Alanis Morissette, Billie Eilish, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder nebo Lang Lang.

RYBIČKY 48
Pop-punková kapela původem z Kutné Hory Rybičky 48 v osm hodin večer pořádá Corontena Show s podtitulem Nenechte si pro koronu vrtat koleno. Kapela odehraje opravdový set se vším všudy – velká scéna, světla, pyrotechnika a další efekty, na které jsou návštěvníci a fanoušci jejich vystoupení zvyklí.

Vstupenky na koncert mají hodnotu sto korun a výtěžek věnují muzikanti Českému červenému kříži k zajištění ochranných pomůcek pro domovy seniorů. A to mimo jiné i proto, že jeden ze čtyř členů skupiny pracoval deset let v pečovatelském domě.

MŇÁGA A ŽĎORP
Ve své live zkušebně zahraje v sobotu 18. dubna znovu i kapela Mňága a Žďorp. Streamu s názvem Koncert Best of –⁠ Very spešl koncert můžete sledovat na Mall.tv od 19.00 hodin.

FESTIVAL OSAMĚLÝCH PÍSNIČKÁŘŮ
Sledovat můžete také Festival osamělých písničkářů, což je volné sdružení několika muzikantů, kteří chtějí také hrát a zpívat, i když jsou kluby a koncertní sály zavřené. Festival se měl původně konat o tomto víkendu na pražském Břevnově, ale produkční skupina Jelení Skok jim uspořádala festival na youtube kanálu – vystoupí 28 interpretů a festivalem bude provázet písničkách Jan Burian.

FANTOM LONDÝNA
A k sobotnímu večeru patří většinou také divadlo. Národní divadlo moravskoslezské v sobotu v půl sedmé večer zveřejní záznam muzikálu Fantom Londýna. Původní český muzikál na motivy příběhu Jacka Rozparovače měl světovou premiéru před sedmi lety v režii Lumíra Olšovského. Titul patřil k úspěšným titulům ostravské scény a před pěti lety získal také hlavní cenu na festivalu divadel v Jižní Koreji.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme