ZÁZNAM: Koncert pro Martu. Pocta k 80. narozeninám zpěvačky Kubišové rozezní Lucernu i vysílání Dvojky

Jedna z nejcharismatičtějších českých zpěvaček, ikona Pražského jara i sametové revoluce Marta Kubišová oslavila jubileum – 80 let. Ve čtvrtek se Kubišová zúčastní Koncertu pro Martu. V Lucerně ho uspořádá Český rozhlas Dvojka, který ho také odvysílá živě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncert pro Martu

Koncert pro Martu | Foto: Jaromír 99, Michal Rajnoch | Zdroj: Český rozhlas Dvojka

Na koncertě zazpívají umělci, které si vybrala sama Marta Kubišová. Jsou to Aneta Langerová, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Václav Neckář, Hana Holišová nebo třeba Berenika Kohoutová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Koncert pro Martu. Pocta k narozeninám zpěvačky Marty Kubišové v Lucerně

Hity Marty Kubišové zaranžoval Petr Malásek a o doprovod se postará Symfonický orchestr Českého rozhlasu a Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu.

„To si neumíte představit, jak je pro zpěváka úžasné, když vidí, jak jeho skladby interpretují jiní, a ví, kolik jim to muselo dát práce. To je nejlepší dárek,“ těší Martu Kubišovou, která se koncertu v Lucerně zúčastní.

Koncert pro Martu | Zdroj: Český rozhlas

Holišová a Kohoutová vystoupí v kostýmech, které vznikly pro divadelní představení Marta. To letos uváděla Letní scéna Musea Kampa, příští rok ho chce pro velký úspěch uvést znovu.

Moderátorem večera bude Václav Kopta, který je zároveň jedním z oblíbených textařů Kubišové. „Celý život se snažím vyhýbat frázím, ale v tomto případě k narozeninovému koncertu Marty Kubišové ve velkém sále pražské Lucerny mohu říct jediné: bude mi ctí,“ přiznává Kopta.

Koncert začíná ve čtvrtek v 19.45, Český rozhlas Dvojka ho odvysílá živě a s ním i Česká televize. Den předtím, ve středu, bude Kubišová hostem pořadu Blízká setkání.

Marta Kubišová jako tvář Kalendáře Gump 2023 | Foto: Maria Rusinova | Zdroj: Czech News Center / CNC / Profimedia

kac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme