Divadlo Na zábradlí otevřelo po rekonstrukci. Sezonu zahájilo inscenací Velvet Havel

Po roční přestavbě si mohli pražské Divadlo Na zábradlí prohlédnout první návštěvníci. Slavnostní otevření pro veřejnost proběhlo v pátek, na státní svátek v sobotu se pak konalo oficiální zahájení divadelní sezony reprízou autorského projektu Miloše Orsona Štědroně Velvet Havel, který předloni získal většinu cen divadelní kritiky.

FOTO A VIDEO Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studio má na svém kontě mimo jiné přestavbu Werichovy vily na Kampě, rekonstrukci Masarykova nádraží, novostavbu v prostředí Obecního dvora Na Františku nebo návrh nové Knihovny Václava Havla.

Při přestavbě budovy na Anenském náměstí získalo divadlo dvoupodlažní foyer a vstup do hlediště. Novou podobu mají i prostory pro diváky, kavárna, sociální zařízení, šatna a sedadla. Opravu za 44 milionů korun financovalo město, které je vlastníkem budovy od roku 1993.

Soubor Divadla Na zábradlí hrál po dobu rekonstrukce v Divadle Komedie v Jungmannově ulici. Sezona pod vlastní střechou bude ve znamení divadelního ztvárnění románových děl. Kmenový režisér Jan Mikulášek převede jeden z klíčových románů Thomase Bernharda Mýcení, následovat bude jeho adaptace románu Güntera Grasse Plechový bubínek.

Čerství absolventi DAMU ztvární románovou vizi budoucnosti, ve které se nebude umírat a kde psi povedou s lidmi filozofické hovory. Inscenace Dánská občanská válka 2018-24 bude mít premiéru 15. prosince.

kro, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme