https://www.irozhlas.cz/sport/fotbal - online přenos Manchester City - AC Sparta Praha, 23. října 2024 21:00, Etihad Stadium, Manchester - aktualizováno:

AC Sparta Praha

Manchester City

0 : 0

(-:-)

  • Oba týmy se nikdy neutkaly. Manchester City má ale zkušenosti s jiným českým klubem – Plzní. Utkal se s ní ve skupinové fázi LM v roce 2013. Na západě Čech zvítězil 3:0 a doma pak 4:2. Z tehdejší soupisky už však v kádru není nikdo.
  • Manchesteru City by měli scházet Kyle Walker a také Kevin De Bruyne, jejichž absenci potvrdil i manažer Guardiola. Dlouhodobě mimo je pak se zraněným kolenem střední záložník Rodri.

    Sparta má na marodce stopera Eliase Cobbauta, který od svého příchodu z Parmy zatím nenastoupil. Už se prý ale postupně vrací do zátěže.
  • Manchester City:
    Citizens jsou aktuálními vládci anglického fotbalu. Vždyť od ročníku 2017/18 nevyhráli titul pouze jednou. V sezóně 2019/20 ho získal Liverpool. V předloni se bleděmodří konečně dočkali i vytoužené trofeje z Ligy mistrů. V ní v tomto ročníku ztratili body hned na úvod, když doma uhráli bezgólovou remízu s Interem Milán. Poté si už pohráli se Slovanem Bratislava, na jehož půdě zvítězili 4:0. V tabulce Premier League jsou svěřenci Pepa Guardioly druzí. V osmi zápasech ztráceli za dvě remízy. Daleko od plichty nebyli ani naposledy. Na hřišti Wolves dokonce prohrávali a o jejich výhře 2:1 rozhodl až v 5. minutě nastavení John Stones.

    Posledních 5 zápasů Man. City:
    Man. City – Watford 2:1 (Ligový pohár)
    Newcastle – Man. City 1:1
    Slovan Bratislava – Man. City 0:4 (LM)
    Man. City – Fulham 3:2
    Wolves – Man. City 1:2
  • AC Sparta Praha:
    Sparta, která dvakrát po sobě ovládla nejvyšší českou soutěž, se do hlavní fáze Ligy mistrů vrátila po 19 letech. A začala skvěle. Na úvod totiž doma přehrála rakouský Salzburg překvapivě snadno 3:0. Poté navíc uhrála cenný bod na půdě německého Stuttgartu, kde remizovala 1:1. O vyrovnání se ještě v první půli postaral parádním trestným kopem do šibenice Kaan Kairinen. V domácí Chance Lize to však svěřencům Larse Friise začalo drhnout. Nejprve na Letné překvapivě padli 2:3 s Olomoucí a poté prohráli 1:2 derby na Slavii. Po reprezentační pauze pak sparťané zdolali na svém hřišti 2:1 Liberec, k dokonalosti však měla jejich hra daleko.

    Hráči Sparty mohou pro souboj s Manchesterem City čerpat zkušenosti z loňské konfrontace s Liverpoolem, se kterým se utkali v rámci Evropské ligy. Tehdy dalšímu anglickému gigantovi podlehli 1:5 doma a 1:6 na Anfieldu. Pražané dopláceli na odvážné, ale také naivní pojetí, které vynikající soupeř trestal.

    Posledních 5 zápasů Sparty:
    Č. Budějovice – Sparta 0:2
    Sparta – Olomouc 2:3
    Stuttgart – Sparta 1:1 (LM)
    Slavia – Sparta 2:1
    Sparta – Liberec 2:1
  • Vítám tu všechny milovníky toho nejlepšího evropského fotbalu! Hráče a fanoušky Sparty Praha čeká další fotbalový svátek. Úřadující čeští šampióni totiž v rámci 3. kola ligové fáze Ligy mistrů zavítají na stadion jednoho z nejlepších týmů světa – Manchesteru City. Předloňský vítěz soutěže a aktuální vládce anglického fotbalu je obrovským favoritem. Sparťané se budou snažit uhrát co nejpříznivější výsledek.
  • Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Načíst další