Belize už není na listině daňových rájů. Evropskou unii přesvědčilo reformací daňových zákonů

Evropská unie vyškrtla ze svého seznamu daňových rájů Belize. Středoamerická země podle názoru bloku dostatečně zreformovala daňové předpisy týkající se zahraničních firem. S navrženou změnou podoby unijní černé listiny v pátek bez rozpravy souhlasili ministři financí evropského bloku.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belize

Belize | Zdroj: Profimedia

Na listině zemí, které z pohledu EU mají pochybné daňové praktiky, tak zůstává už jen osm států, kterým unie zmrazila příspěvky ze svých fondů - Americká Samoa, Fidži, Guam, Omán, Samoa, Trinidad a Tobago, Americké Panenské ostrovy a Vanuatu. Z takzvané šedé listiny zemí, které reformy přislíbily, ale dosud je nezavedly a jsou proto pozorně sledovány, EU v pátek vyškrtla Severní Makedonii.

Jako daňové ráje se označují země s nízkým nebo žádným zdaněním zahraničních firem. Cílem vlád těchto zemí je přilákat zahraniční kapitál. EU jejich seznam vytvořila na konci roku 2017.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme