Sklářská města na Českolipsku chtějí spolupracovat s bavorskými kolegy

Evropské fondy poskytují finance Severočechům, kteří pak pořádají společné programy se sousedními, tedy výhradně saskými obcemi. Nový Bor a Kamenický Šenov ale našly kolegy až v Bavorsku. Po europoslancích teď chtějí, aby umožnili financování společných projektů právě s Bavorskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sklářská pec

Sklářská pec | Foto: Radana Schaeferová

Severočeká sklářská města - Nový Bor a Kamenický Šenov - chtějí navázat spolupráci s bavorskými městy Frauenau a Zwiesel. Ve všech čtyřech městech jsou totiž sklárny a muzea a všichni mají bohatou sklářskou minulost a tradice. Sklářská škola chybí jen ve Frauenau.

Vedení obou českých měst teď po europoslancích chce, aby umožnili financování společných projektů právě s Bavorskem. Šanci vidí ve vzájemných návštěvách, výměnných pobytech, pořádání sympozii a společných kulturních akcích.

Německá strana plánuje zapojit odborníky, kteří pomohou projektům dosáhnout na evropské peníze.

Ivana Schoffelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme